Djurgårdens IF Fotboll

Djurgården går för revansch i derbyt: ”Överlägsna”

Av: 

Hugo Månsson

Per Bohman

Kalle Holmberg.
Kalle Holmberg.

FOTBOLL

Djurgårdsförlust i senaste derbyt.

Nu ska man ta revansch mot Hammarby efter cupsemifinalförlusten.

– Som jag minns det var vi ganska överlägsna då, säger Kalle Holmberg som får medhåll från Magnus Eriksson.

Djurgården besegrade Östersund komfortabelt med 2–0. På söndag väntar en match av helt annan dignitet. Ett Stockholmsderby mot Hammarby. Lagen möttes även i cupsemifinalen där Bajen gick vinnande ur striden.

Och Kalle Holmberg söker revansch från senast.

– Det ska bli jättekul med derby. Vi ska få revansch mot Hammarby efter att de slog oss i cupen, säger han till Sportbladet.

– Som jag minns det var vi ganska överlägsna då, förutom att vi inte gjorde mål och släppte in något billigt mål själva. Men Bajen är ett bra lag som kommit igång lite nu. Så det blir kul att få mäta oss med dem.

Nicklas Bärkroth har däremot inte cupsemifinalförlusten i bakhuvudet alls.

– Jag tror inte att vi tänker på det alls. Vi har stor respekt för Hammarby, det är ett otroligt skickligt fotbollslag. Så får oss handlar det nu om att återhämta oss så bra som möjligt och göra oss redo för den matchen. För vi är ett riktigt bra lag vi också och har startat serien på ett fantastiskt sätt. Vi går in i den matchen med stora förhoppningar, givetvis, säger han till Sportbladet.

”Klart det är speciellt att möta Hammarby”

Lagkapten Magnus Eriksson har ingen vidare koll på Hammarbys inledning av allsvenskan.

– Jag har ju inte stenkoll på hur många poäng de har men jag såg att de vann i dag. Alltså det är ett bra lag. Vi vet vad som väntar och vi är förberedda för det. Sedan är det klart att det är derby och det blir alltid lite extra nerver och lite extra... vad ska man säga? Att man verkligen, verkligen vill vinna och det är inte bara för oss, säger han och fortsätter:

– Det är det vi spelar för, att ta tre poäng oavsett vilka som står på den andra sidan. Men det är klart att det är speciellt att möta Hammarby.

Att ni inte vunnit mot Hammarby sedan hösten 2018 – är det bara historia?

– Jag har ju inte ens koll innan vi mötte Degerfors att det var Bajen vi skulle möta en vecka senare. Så vi känns väldigt här och nu. Men det är klart att nu börjar vi fokusera på dem. När det kommer till statistik så tror jag inte så mycket på det. Det kan ge en viss indikation på hur saker och ting är men vi känner oss trygga i oss själva. Det är dags för oss att vinna derbyn, så enkelt är det ju. Men det viktigaste är att ta tre poäng hem till Djurgården.

Derbyt spelas på söndag klockan 17:30.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Djurgårdens IF Fotboll

LÄS VIDARE

Djurdjic inför derbyt: ”De tror för mycket på sig själva”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Djurgårdens IF Fotboll

Hammarby IF

Kalle Holmberg

Magnus Eriksson

Nicklas Bärkroth