Hammarby med ännu en storseger i cupen

Publicerad:
Uppdaterad:
Amoo blev målskytt för Hammarby.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Amoo blev målskytt för Hammarby.

FOTBOLL

Akinkunmi Amoo missade ett fint läge, men nickade in sin egen retur.

Det ledde Hammarby till årets andra storseger i svenska cupen.

Oskarshamns AIK fick se sig besegrade med 3–0.

Efter en långsam start på matchen kom Hammarby igång ordentligt efter en timme spelad. Med två snabba mål drog de ifrån Oskarshamn och vann med 3–0.

Ledningen fick de med sig tidigt, genom ett nickmål. Det var Jon Gudni Fjoluson som var sista grönklädda på bollen, men det gick in protokollet som ett självmål.

Efter det stannade matchen av. Först efter en timme fick Bajen upp farten igen. Astrit Selmani slog ett inlägg till 18-åriga Akinkunmi Amoo. Från ett fint läge smällde han upp bollen i ribban, men han kompenserade för sitt misstag direkt genom att nicka in sin egen retur.

Dubbla assist från nykomlingen

Det dröjde sedan inte mer än två minuter innan Vladimir Rodic utökade ledningen till 3–0. Även där var det nyförvärvet Selmani som stod för assisten, med en vältajmad sidledspassning och chansen på poängen blev allt mer avlägsen för division 1-laget.

Den resterande halvtimmen dominerades av Hammarby, trots att de återigen slagit av lite på takten med sin stabila ledning.

Hammarby har nu två segrar i cupen och går upp i ledning i sin grupp. AIK har också dubbla segrar men sämre målskillnad och innehar därför andraplatsen. Cupderbyt spelas nästa söndag.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.