Zlatans polare viralt fenomen

Feltscher berättar om superkroppen

Han lämnade LA Galaxy för tyska andraligan.

Nu har Rolf Feltscher blivit viral – på grund av sin fysik.

– Jag har varit besatt av träning, säger han till Bild.

Han är i stort sett helt okänd på den europeiska fotbollsscenen, men svenska Zlatan Ibrahimovic-fanatiker känner säkert igen namnet Rolf Feltscher.

Den venezuelansk-schweiziske högerbacken spelade i samma lag som ”Ibra” gjorde under sin tid i USA – alltså LA Galaxy. Feltscher har också av LA Times-journalisten Kevin Baxter beskrivits som ”en av Zlatans närmaste vänner i laget” och sagt att de spenderade en hel del tid tillsammans.

I en färsk intervju lyfter Feltscher också fram Ibrahimovic som sin största förebild inom fotbollen, tillsammans med Ronaldinho.

– Jag lärde mig mycket av Zlatan, säger han.

”Ronaldo avundsjuk”

Nu skapar Rolf Feltscher rubriker på flera stora nyhetssajter runtom i Europa. Och det är inte hans klubbyte till tyska andraligalaget Würzburger Kickers som engagerar – utan hans fysik.

Bilder på en numera sanslös ”rippad” Feltscher sprids lite överallt på såväl sajter som sociala medier. Tysklands största tidning Bild skriver om hans ”muskler som till och med gör Cristiano Ronaldo avundsjuk”.

Rolf Feltscher och Zlatan Ibrahimovic i samtal under tiden ihop i LA Galaxy.
Rolf Feltscher och Zlatan Ibrahimovic i samtal under tiden ihop i LA Galaxy.

I en lång intervju med just Bild avslöjar Feltscher också hemligheterna bakom sin brutala fysik.

– Först och främst har jag bra gener. Men det handlar också om rätt kost och träning. Det är en passion för mig, men det krävs också mycket disciplin, säger han.

30-åringen berättar att han brukade träna stenhårt på gymmet.

– Jag började gå på gym när jag var 15 år gammal. Jag har varit besatt av träning. På senare tid har jag jobbat med ett annat upplägg. Nu handlar det mer om definierade muskler snarare än ren massa. Jag har gått ner 5-7 kilo och trivs bättre med det, säger han.

Till höger: Rolf Feltscher poserar med framgångsrike musikproducenten Scott Storch.
Till höger: Rolf Feltscher poserar med framgångsrike musikproducenten Scott Storch.

”Unnar mig sötsaker”

Feltscher berättar att hans dagliga kost oftast ser ut ungefär så här:

  • Frukost: Yoghurt, frukt och havregryn.
  • Lunch: Pasta med tonfisk eller kyckling.
  • Middag: Ris med kött eller fisk samt sallad.

– Men jag unnar mig också sötsaker som choklad och chips, plus att jag äter sushi två-tre gånger i veckan. Bara man ser till att själva basfödan är nyttig…, säger han.

Feltscher passar också på att skicka med lite peppande ord till alla som planerar att inleda det nya året med att öka sin träning.

– Alla har chansen lyckas, men det krävs ett 100-procentigt fokus. Om du är i dålig form så bör du börja med att lägga om kosten och börja äta nyttigt. Efter det kommer träningen. Börja med grunderna, skynda långsamt, och när du väl börjar se förändringar så kommer det ge dig ökad motivation, säger Rolf Feltscher.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN