Premiärministern lovar stjärnan matskärpning

Av: 

TT

Manchester Uniteds fotbollsstjärna Marcus Rashford fortsätter framgångsrikt sin kamp för hungriga brittiska skolbarn.

Nu har han fått premiärministern Boris Johnson att utlova skärpning.

Bilder på magert innehåll i de lunchboxar som delas ut till skolbarn spreds tidigare i veckan på sociala medier och ledde till hård kritik mot den brittiska regeringen. En av dem som reagerade var Manchester United-stjärnan som krävde förbättringar. Det har hörsammats av Storbritanniens premiärminister Boris Johnson.

”Håller med – oacceptabla”

”Hade just en bra konversation med premiärministern. Han har garanterat mig att han ska rätta till saken och att en genomgång ska göras med leverantören. Han håller med om att innehållet i lunchboxarna som visats på Twitter är oacceptabla”, skriver Rashford på Twitter.

Rashfords kamp började i fjol under nedstängningen på grund av covid-19. Han fick regeringen att skjuta till pengar för att barnen skulle få lunchpaket när skolorna hölls stängda, vilket senare också kom att gälla under hela sommarlovet. Rashford har själv berättat om hur han som barn ofta tvingades gå hungrig.

Företaget som levererar matpaketen har bett om ursäkt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.