”Förstår att folk vill ställa in matchen”

Svenske lagkaptenen om motståndet mot matchen

Av: Johan Flinck, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

KÖPENHAMN. Övriga i landslaget har helst duckat frågan.

Men nu visar Gustav Svensson förståelse för att många vill se matchen avblåst.

– Jag förstår att folk har åsikter, säger Sveriges lagkapten i morgon.

Tycker du att Danmark-Sverige bör ställas in?

Den frågan ställde Sportbladet till sina läsare på tisdagen efter att det stått klart att Danmark tvingas byta ut mer än halva sin trupp på grund av coronafall och karantäner.

Hela 87 procent av de drygt 38 000 personerna som hade svarat vid 19-tiden tycker att onsdagens träningsmatch ska ställas in.

”Försöka ta den som en vanlig match”

Medan de flesta i landslaget under måndagen helst inte velat svara på frågan om matchen bör spelas eller inte menar Gustav Svensson på tisdagskvällen att man kan ha förståelse för att matchen ifrågasätts.

– Det kan man absolut ha. Det tycker jag att man har rätt att ha. Men sen är vi här för att göra ett jobb och vi har väldigt starka restriktioner om vad vi ska och får göra. Vi litar till 100 procent på vårt medicinska team. Men vi förstår att det finns åsikter om att den här matchen inte ska spelas, säger Svensson.

Senare på tisdagskvällen var Peter Wettergren, den vikarierande förbundskaptenen också inne på samma spår.

– Klart jag förstår de synpunkterna och det hade kanske jag också tyckt om jag inte hade varit här, säger han.

Men blir det inte en väldigt märklig match med tanke på förutsättningarna, där Danmark fått byta ut halva truppen till exempel?

– Det är klart att det blir en annorlunda match. Men vi som ska spela den kommer att göra allt för att det ska bli så bra som möjligt. Vi kommer att kämpa som vanligt och försöka ta den som en vanlig match, svarar Svensson.

Inga planer på att ställa in

Han och laget har följt med i rubrikerna om att blåsa av matchen.

– Klart det kommit upp en liten diskusson men som jag förstår det så är vi alla här för att vi vill spela matcher och göra vårt jobb. Jag har inte hört något om att vi skulle vilja ställa in matchen eller göra något för att inte spela matchen, säger Svensson.


Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.