Höll på ALLA lag – då vann inget

Nu drar förbannelsen in över fotbollen

avPatrik Brenning

Foto: TT / Instagram

Inför semifinalerna i NFL-slutspelet i år höll Drake på alla fyra lag. Då vann inget av dem under ordinarie tid för första gången i ligan historia.

Nu har kanadensaren åkt på Europa-turné och det har redan satt ordentliga avtryck i fotbollsvärlden.

Fråga bara Arsenal, Manchester City, Borussia Dortmund och Paris Saint-Germain som alla fallit offer för den ökända Drake-förbannelsen.

”Vi älskar dig Drake men var snäll och undvik att bära våra kläder offentligt. Vi behöver inte förbannelsen”, skrev NBA-laget Minnesota Timberwolves i januari i år.

Det är svårt att klandra laget.

Höll på alla lag – inget vann

Artisten Drake har gjort sig ökänd i Nordamerika för att byta favoritlag lika ofta som en annan byter underkläder. Problemet är bara att så fort artisten synts offentligt i ett lags färger har det slutat med att laget lika snabbt åkt på en tung förlust.

Under NFL-slutspelet den här säsongen valde Drake själv att driva med faktumet genom att bära en t-shirt med loggorna från samtliga fyra kvarvarande lag på. Hur det slutade?

För första gången i NFL:s historia gick de två semifinalerna båda till förlängning. Inget lag vann alltså under ordinarie tid.

Foto: Instagram.
Drake inför NFL-slutspelet.

Men nu kan de nordamerikanska idrottslagen i alla fall pusta ut ett tag då Drake befinner sig på sin Europa-turné. En turné artisten valt att döpa till ”Assassination vacation”. En dödlig resa – i alla fall för de idrottslag Drake valt att uppmärksamma längs vägen.

Den 11 mars gick flera av Manchester Uniteds profiler på Drakes konsert i staden, och artisten tog även en bild med anfallsstjärnan Romelu Lukaku. Fem dagar senare förlorade United kvartsfinalen i FA-cupen mot Wolves.

Även Jadon Sancho gick på konserten i Manchester och fick även han en bild med Drake. Sanchos Borussia Dortmund har sedan dess tappat förstaplatsen i ligan efter en smärtsam 0-5-förlust mot Bayern München.

Ödestestet för förbannelsen

Samma öde har mött Pierre-Emerick Aubameyang som efter sin bild med Drake fick se sitt Arsenal förlora med 0-2 mot Everton och Manchester Citys Sergio Agüero som träffade artisten innan han missade en straff i Champions League-förlusten mot Tottenham.

Nu finns det säkert de som avfärdar allt det här som skrock. För er kan vi bara presentera resultatet av själva ödestestet för Drake-förbannelsen.

I förra veckan träffade Drake fransmannen Layvin Kurzawa. En 26-årig försvarare som spelar för oslagbara Paris Saint-Germain.

Innan helgens ligamatch mot Lille ledde PSG ligan med 20 poäng och kunde med sju omgångar kvar avgöra serien. Paris-lagets målskillnad var 90 gjorda och 18 insläppta.

Hur det gick för Kurzawa och hans PSG mot Lille? De släppte in fem mål för första gången på 19 år och föll med 1-5.

Nu fortsätter Drake sin turné i Antwerpen innan den avslutas i Amsterdam i slutet av april. Där jagar Ajax just nu ligasegern, på samma poäng som rivalen PSV Eindhoven, med fyra omgångar kvar av säsongen.

Ni är härmed varnade.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1

Bundesliga

Drake