Allsvenskan i fotboll

”Han har varit outstanding”

Röslers tokhyllning – och så väntas MFF starta mot Bajen

Av: 

Johan Flinck

FOTBOLL

MALMÖ. MFF:s trupp svämmar över av högklassiga fotbollsspelare.

Men inför matchen mot Hammarby lyfter Uwe Rösler fram en spelare framför alla andra.

– Rasmus Bengtsson har varit vår outstanding spelare under 2019, säger MFF-tränaren som inte verkar ändra i elvan inför Hammarby.

Malmö FF har den kanske bredaste truppen allsvenskan någonsin sett och spelar tre matcher på nio dagar.

Men efter två raka segrar mot Östersund och Sirius, med hållen nolla bakåt, ser inte Uwe Rösler ut att göra några ändringar i startelvan inför matchen mot Hammarby på onsdagen.

– Nu tar laget ut sig självt genom att vinna matcher. Vad kan jag ändra? Laget presterar och vi vinner. De gör inga fel för tillfället och jag hoppas det fortsätter så, säger tränaren.

”Behöver inte rotera”

Han hade förmodligen inte gjort någon förändring mellan segrarna mot Östersund och Sirius om inte Arnor Traustason blivit skadad, vilket gav Erdal Rakip en startplats senast.

– Det är tillräckigt med tid för återhämtning om man spelar lördag och sedan onsdag som vi gör nu. Då behöver man inte rotera av fysiska skäl. Det kommer senare, kanske till match tre (på nio dagar) men framför allt i juli när vi går in i Europa League-kvalet.

I 18-mannatruppen gör tysken bara en ändring: Anel Ahmedhodzic ut, Samuel Adrian in.

Tokhyllar Bengtsson

På pressträffen inför matchen i morgon väljer Rösler att lyfta fram en specifik spelare av alla de högklassiga han har i truppen.

– Rasmus Bengtsson har varit vår outstanding spelare under 2019. Han är i fantastisk form. Efter Johan Dahlin är han den som spelat flest minuter under 2019. Sättet han har hjälpt Oscar (Lewicki) och Eric (Larsson) i backlinjen, och hur de anpassat sig, har varit mycket imponerande att se, säger Rösler.

Är han till och med ännu bättre än i höstas?

– Ser du hur många minuter han har spelat, hur bra han presterat och hur han spelar nu så är han outstanding. Jag hoppas att det fortsätter, säger Rösler och knackar lite vidskepligt i bordet.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Plusbetygen på alla spelare i MFF–Bajen

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Malmö FF

Hammarby IF Fotboll

Uwe Rösler

Rasmus Bengtsson