Ekroth krossad efter nya korsbandsskadan

Hammarby jagar damallsvenskan.

De får fortsätta att göra det utan profilen Petronella Ekroth som har dragit korsbandet för tredje gången.

– LIVET, VAD FAN VILL DU MIG!!??, skriver backen i ett känslosamt inlägg på Instagram.

Petronella Ekroth kom till Hammarby i somras efter att ha lämnat italienska Roma och har gjort sex matcher med Elitettanlaget.

Men nu är det slutspelat för i år för mittbacken. Hammarby meddelar att 30-åringen är korsbandsskadad.

Olyckan var framme efter en dryg kvarts spel mot Alingsås för en vecka sedan.

”Vad ska man göra...”

– En vecka har gått och det är fortfarande väldigt svårt att förstå och ta in. Vad finns det ens att säga. Finns inte ord för den här skiten. Jag är helt förkrossad. Känns som en mardröm jag aldrig vaknar upp ur... Då gör vi detta igen alltså...helvete, skriver Ekroth på Instagram och publicerar också en video där hon gråter.

– Hur jävla många motgångar ska man behöva hantera egentligen!!? Du som sitter där någonstans och bestämmer mina livsöden, du är så jävla orättvis!! Du försöker gång på gång att trycka ner mig och sätta upp hinder. Men du kan fan inte stoppa mig!!! Ne, vet du vad, DU GÖR MIG BARA ÄNNU STARKARE!!!.

”Våra tankar hos Nella”

Hammarby jagar en plats i damallsvenskan nästa år och ligger trea i tabellen, just nu fyra poäng ifrån Morön på andraplatsen och nio poäng efter serieledande AIK.

Sportchefen Johan Lager kallar beskedet för tungt.

– Våra tankar är givetvis hos “Nella” för stunden. Ett oerhört tungt besked på många sätt och vi kände verkligen att vi prickade rätt när vi tog hem henne inför hösten. Jag vet dock vilket pannben hon besitter och vi kommer givetvis stötta henne genom den här tuffa perioden som väntar, säger Lager till klubbens hemsida.

Sedan Ekroth spelade i Hammarby senast 2015 har hon spelat i Djurgården, Juventus och Roma.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.