Berättar om ökända bråket: ”Jag kommer döda honom”

avJohan Cedervall

Publicerad:
Uppdaterad:

Tretton år har gått sedan Thomas Gravesens och Robinhos slagsmål på Real Madrids försäsongsträning.

Nu berättar dåvarande Madrid-stjärnan Julio Baptista om händelsen.

– Gravesen tittade på mig och sa: ’Jag kommer döda honom’, säger Baptista till spanska Cadena SER.

Året var 2006 och den upplagan av Real Madrid bestod av världsstjärnor som Zidane, Raul, Ramos, Roberto Carlos, Ronaldo, Guti, Beckham, Robinho med flera.

Och såklart: Thomas Gravesen.

Den råbarkade danska mittfältaren gjorde 34 matcher för Real Madrid den säsongen. Men han är nog mest känd för en incident på träningsanläggning då han rök ihop med den betydligt mer nätta, brasilianska, stjärnan Robinho.

– Det var roligt. Tänk dig Gravesen, som är lite galen, springa efter Robinho och grymta argt, säger Julio Baptista som också var en del av Real Madrid det året till spanska radiokanalen Cadena SER.

1 av 2 | Foto: FELIPE SEVILLANO / TT NYHETSBYRÅN

”Jag kommer döda honom”

Klippet spreds snabbt på internet och händelsen blev en stor nyhet.

– Han gav honom en spark, sen en till. Robinho stannade, tittade på honom och knuffade honom i bröstet, sen drog det igång. Gravesen ville döda honom, berättar Baptista.

Efter att bråket hade lugnat ner sig verkar dansken varit fortsatt upprörd efter situationen.

– De blev separerade men när Robinho gick in i omklädningsrummet tittade Gravesen på mig och sa ’Jag ska döda honom’, säger Baptista.

Gravesen blev bara kvar i Madrid i ett år innan han fortsatte till Celtic och sedermera till Everton där han avslutade karriären.

43-åringen bor numera i Las Vegas och sysslar med poker. 35-åriga Robinho spelar fortfarande fotboll. För närvarnde huserar han i İstanbul Başakşehir, i turkiska högstaligan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM