AIK:s anfallskris – missar även nästa match

avMalin Wahlberg, Per Bohman

Chinedu Obasi och Kolbeinn Sigthorsson saknades i derbyt mot Djurgården. 

Det irriterar Rikard Norling.

– Det var verkligen en missräkning och något som vi är väldigt, väldigt besvikna över, säger Rikard Norling. 

AIK vann derbyt mot Djurgården med 2-0 efter att Tarik Elyounossi gjort båda målen. Men Gnaget tvingades klara sig utan anfallsstjärnorna Chinedu Obasi och Kolbeinn Sigthorsson efter sena återbud.

– Vi hade en riktigt bra träningsvecka generellt, men det stora negativa och något vi utvärderar och kommer att utvärdera är att både och Obasi och Sightorsson gick sönder i träning. Det är underkroppsskador, säger Norling.

Tränaren är irriterad över att laget åkt på tuffa skador i träningsmiljön. Båda missar dessutom sannolikt matchen mot Helsingborg nästa vecka.

– Båda kommer vara tveksamma till nästa match också. Det var verkligen en missräkning och något som vi är väldigt, väldigt besvikna över.

Hyllar Elyounoussi

Han hyllade också tvåmålsskytten Tarik Elyounoussi stort efter matchen.

– Jag har kanske inte förstått hur mycket nytta han har gjort genom alla matcher. Det blev en liten aha-upplevelse när vi tittade på video inför den här matchen från förra året när han spelar forward. Där och då var han facit och då fick jag en aha-upplevelse hur bra och viktig han är taktiskt. I dag är han riktigt bra, säger Norling och fortsätter:

– Kul för honom att göra två mål i ett derby, också när Lasse (Lagerbäck) var här och tittade. Det känns bra att han såg det här live. 

Laddar Matchlista
ARTIKELN HANDLAR OM