Officiellt: Vindheim lämnar Malmö

Foto: BILDBYRÅN
Andreas Vindheim.

avMakoto Asahara

FOTBOLL

Högerbacken Andreas Vindheim lämnar Malmö FF för Sparta Prag.

Övergången har bekräftats av Malmö FF.

Sportbladet hade under måndagen egna uppgifter om att den norske 23-åringen redan var på plats i Tjeckien för att genomgå en läkarundersökning.

Uppenbarligen gick den undersökningen väl.

I dag (tisdag) bekräftade Malmö FF på sin hemsida att Andreas Vindheim lämnar klubben när transferfönstret öppnar i sommar. Vindheim har skrivit på ett treårskontrakt med Sparta Prag.

”Andreas kom till oss för lite drygt fyra år sedan och har hela tiden utvecklats som spelare. Han har alltid varit lojal och satt laget i första hand. De senaste åren har han tagit stora kliv i sin utveckling och var bland annat en starkt bidragande orsak till att vi gick vidare från gruppspelet i Europa förra året”, säger sportchefen Daniel Andersson till klubbens hemsida.

”Det är blandade känslor, men jag är otroligt stolt och tacksam för att jag fått representera en så flott förening som Malmö FF”, säger Vindheim själv.

Poserar med Rosicky

Även Sparta Prag har bekräftat övergången på sin webbplats.

”Han har en vinnarmentalitet. I Sverige spelade han i en klubb som är i en liknande sits som Sparta är i Tjeckien. Vi vet vad fansen förväntar sig och pressen som finns. Den kommer inte överraska honom. Plus att han är 23, han kommer utvecklas... Vi är väldigt glada att ha honom här”, säger Spartasportchefen, tillika tidigare Arsenalprofilen, Tomas Rosicky, som ses posera på bild tillsammans med Vindheim.

Övergångssumman går enligt tjeckiska uppgifter på närmare 15 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM