Lämnar rättssalen i tårar

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Eni Aluko i OS 2012.
Eni Aluko i OS 2012.

Tidigare landslagsanfallaren bröt mot karantänreglerna.

Och grät när hon lämnade rättssalen i Barbados.

– Trodde inte jag behövde vänta, säger Eni Aluko.

33-åriga Eni Aluko, som gjort 102 landskamper för England och spelat för bland andra Chelsea och Juventus, åkte till Barbados på semester. Men efter att hon hade anlänt lämnade hon sitt hotell innan hon hade fått resultatet från sitt coronavirustest.

På sociala medier framkom det att Aluko, numera sportchef för Aston Villas damlag, strosade runt i Barbados och sedan blev gripen av polis. Och anklagades för att ha överträtt karantänreglerna.

Hon lämnade sedan rättssalen i tårar. Men för överträdelsen fick hon inga böter, som hon ändå erbjöd sig att betala för det hon menade var ett ärligt misstag.

– Jag förstår att jag skulle ha väntat på testet, jag trodde att jag inte behövde det, sade Aluko utanför rättssalen enligt Nationnews.

Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT / TT NYHETSBYRÅN
Under EM 2009.

”Missförstånd”

Efteråt använde Akulo sig av Twitter för att ytterligare kommentera händelsen.

”Det var ett missförstånd, och det förstår myndigheterna i Barbados. Jag förstod det som att jag skulle vara på hotellet mellan åtta och tolv timmar, och att testresultatet skulle komma sexton timmar efter att jag hade testat mig. Det visste karantänhotellet som inte stoppade mig från att lämna i mask”, skriver hon.

Aluko avslutade sin fotbollskarriär i vintras.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN