Varbergs BoIS

”Jag älskar att se AIK-spelarna trötta”

Av: 

Henrik Lundgren

FOTBOLL

VARBERG. Sen kvittering räddade en poäng för Varberg.

Som ändå var missnöjda efter 2-2 mot AIK.

– De har ett läge på hela matchen, medan vi har många chanser, säger Astrit Selmani.

Skrällaget Varberg fortsätter att göra just det. Mot ett blekt AIK blev det förvisso bara en poäng, men hallänningarna fortsätter att imponera. Och Astrit Selmani fortsätter att göra mål. Han klev fram i den 88:e minuten och kvitterade på straff.

– Nervöst? Nej, det finns inga nerver nu när det inte är någon publik. Det hade varit svårare om det varit 20 000 på läktarna. Men nu är det inte en människa som skriker. Jag tror att det är lättare för oss. Och svårare för AIK, topplaget. De behöver spela med publik, de behöver att publiken skriker igång dem när de är trötta. För mig sitter det bara i huvudet. Jag älskar att se AI-spelarna trötta, det finns inget bättre.

Men spelmässigt tyckte både Selmani och Varbergstränaren Joakim Persson att det fanns mer att bygga på.

– Det är dåligt att vi inte vågar hålla i bollen, vi blir lite rädda för AIK:s man mot man-markering, det gör de jäkligt bra. Men vi måste våga hålla i bollen. Fast i dag är vi bra på fasta situationer, det var första gången på tre år känns det som, säger Selmani.

Att AIK skapade så ofantligt lite var uppseendeväckande. Frågan är dock vad det berodde på. Joakim Persson hade svårt att svara.

Är det er förtjänst, eller är det AIK som har såna problem i uppspelsfasen?

– Det är så svårt att säga, men jag tycker att alla vi mött har sagt samma sak… Men vi är nöjda över att vi släpper till så lite. Sen har vi också bitar att jobba med. Vi blir alldeles för nervösa med bollen och tar alldeles för lite risker på motståndarnas planhalva. Vi är alldeles för duktiga på att bara slänga iväg bollen där. Men ge det fem-sex matcher till så ska vi nog vara inne i den allsvenska kostymen. Och då ska vi nog kunna bjuda på lite bra fotbollsprodukt också. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Thorén: Varbergs skräll ekar i hela Sverige

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Varbergs BoIS

AIK

Allsvenskan i fotboll

Fotboll