London Calling

Premier Leagues krisplan för att få ligan färdigspelad

Av: 

Frida Fagerlund

Liverpool är ett par segrar från att säkra ligatiteln.
Liverpool är ett par segrar från att säkra ligatiteln.

FOTBOLL

Premier League kan spela match var tredje dag, inför tomma läktare... I The Midlands.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Premier League har kommit fram till hur säsongen ska räddas, menar tidningar som The Sun och Daily Mail. Klubbarna ska vara inställda på att spela de kvarvarande 92 matcherna bakom stängda dörrar. Alla möten är tänkta att tv-sändas.

Samtliga matcher kommer spelas på 2–3 utvalda arenor, enligt uppgifterna. Det ska handla om ”neutral mark” och ett område som nämns då är The Midlands (där exempelvis Wolverhampton är beläget). Anledningen är att man vill hålla nere kostnaderna för läkare och polis.

Klubbarna kan få komma att spela match var tredje dag för att hinna ikapp schemat, något som är möjligt nu när EM är framflyttat. Ett slutgiltigt beslut tas på torsdag.

DAGENS FALL

Coronaviruset blev den ekonomiska droppe som fick Barnets bägare att rinna över. National League-klubben meddelade under gårdagen att de inte har möjlighet att betala spelare eller ledare på grund av den rådande krisen. I skrivande stund har 60 personer fått gå.

Även den annars så starka Manchester United-aktien har dalat kraftigt. I januari värderades den till 20 amerikanska dollar, nu är den nere på 12 dollar. Det innebär att klubben kan komma att förlora omkring totalt 12 miljarder kronor.

DAGENS AVSTÅND

Aston Villa tar tydligt avstånd från sportchefen Jesus Garcia Pitarchs uttalande kring hur Premier League bör hantera situationen. Spanjoren föreslog nämligen att ingen klubb borde lämna den högsta serien denna säsong, vilket förstås är lämpligt med tanke på att Villa var en av de lag som riskerade att åka ur. ”Hans åsikter är inte Aston Villas åsikter”, meddelar en talesperson från klubben.

DAGENS SILLY

Mitt i allt som händer sägs Nemanja Matic samtala med Manchester United om ett nytt kontrakt. Mittfältaren verkade inte ha särskilt stort förtroende hos Ole Gunnar Solskjaer som nu ser ut att ha mjuknat. Ett nytt långtidskontrakt är det alltså som ska ligga på bordet.

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

PL-PANEL: ”De är skakat – ingen går säker”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League