Göteborg

IFK Göteborg och agenten överklagar Nygren-domen

Av: 

Johan Flinck

Benjamin Nygren gör mål på straff mot Helsingborg i allsvenskan i våras. IFK Göteborgs bötfälldes efter hans övergång till Genk, men har överklagat beslutet.
Benjamin Nygren gör mål på straff mot Helsingborg i allsvenskan i våras. IFK Göteborgs bötfälldes efter hans övergång till Genk, men har överklagat beslutet.

FOTBOLL

IFK Göteborg överklagar bötesstraffet som klubben fått av Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd efter Benjamin Nygrens övergång till belgiska Genk i somras.

– Vi anser att vi har gjort rätt. Det är inga konstigheter, säger Max Markusson, klubbdirektör i "Blåvitt", till Göteborgs-Posten.

Klubben dömdes av disciplinnämnden att betala 350 000 kronor i böter. Det grundades dels på bedömningen att en agent använts vid övergången, trots att Nygren var yngre än 18 år, och dels på att ett förmedlaravtal skickats in för sent.

IFK Göteborg medger att avtalet inte skickades in i tid, och hänvisar till ett administrativt misstag.

Men gällande själva övergången anser "Blåvitt" att man gjort rätt, eftersom den registrerades efter Benjamin Nygrens 18-årsdag. Klubben tycker att regelverket om detta är illa formulerat.

Agenten Denis Celebic, som hjälpte Blåvitt med affären, har överklagat sin dom. Celebic har av disciplinnämnden stängts av i ett år som agent.

Överklagan görs till Riksidrottsnämnden.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Laul: Jag vågar knappt tänka tanken…

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Göteborg

IFK Göteborg

Benjamin Nygren