Märkliga matchflytten efter Ajax-invasionen

Hört talas om leasing.com-cupen?

Det har 2 000 Ajax-fans.

Så nu måste Leyton Orient flytta sin match mot Brightons U21-lag.

Den 5 november var det tänkt att Leyton Orient skulle ta emot Brightons U21-lag i obskyra leasing.com-cupen där lag från League 1 och 2 ställs mot akademilag från Premier League.

På ytan låter det inte som någon publikfest. Men det är just en publikinvasion från oväntat håll som fått matchen att flyttas en dag.

Leyton Orient väntade nämligen besök av 2 000 Ajax-fans. Anledningen är att Amsterdamlaget ställs mot Chelsea just den 5 november, men efter att Ajax straffats av Uefa efter bortamötet med Valencia är klubben förbjuden att sälja biljetter till mötet på Stamford Bridge.

Polisråd bakom flytten

Ett bakslag för de fans som redan köpt resa och boende till London – och som därför ville gå på Leyton Orient i stället.

Men polisen fruktar för oroligheter och nu har klubben alltså beslutat att det är bättre att flytta matchen snarare än att sälja 2 000 oväntade matchbiljetter.

– Efter råd från säkerhetsorganisationer, inklusive polisen, flyttas matchen till 6 november, skriver klubben, enligt The Guardian.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN