Carraghers ursäkt till Evra: ”Vi gjorde ett misstag”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

LONDON. Jamie Carragher ber om ursäkt till Patrice Evra åtta år efter incidenten med Luis Suarez.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Förutom att såga Arsenal hann Monday Night Football-duon Jamie Carragher och Patrice Evra prata om annat också i samband med sändningen, nämligen rasism. I England ses händelsen mellan Luis Suarez och Evra under mötet mellan Liverpool och Manchester United 2011 som viktig i den diskussionen. Suarez tilldelades en åtta matcher lång avstängning och hundratals tusen kronor i böter efter rasistiska tillmälen gentemot United-spelaren.

När domen hade fallit bar Liverpool-spelarna t-shirts under uppvärmningen för att stötta lagkamraten. Ett tilltag som Carragher nu ångrar: ”Vi gjorde ett fatalt misstag, det säger sig självt. Det var en kvällsmatch så vi reste dit samma dag och hade vårt lagmöte under lunchen. Kenny Daglish eller Steve Clark frågade om vi skulle bära tröjorna. Det var första gången jag hörde talas om dem”.

Evra beskriver det hela som ”löjligt”. Även Carragher ångrar att han fullföljde initiativet och bad om ursäkt å klubbens vägnar: ”Kanske hade jag inte mod nog att säga till. Jag tror inte att alla i LFC tyckte att det vi gjorde var det rätta. I en klubb som är mer som en familj är ens första tanke alltid att skydda och stötta medlemmarna, vilket är fel”.

DAGENS AVSLÖJANDE

Patrice Evra bekräftade även att han kan få en roll i Manchester United. Fransmannen, som lade skorna på hyllan i maj, sågs vid ordföranden Ed Woodwards sida under ett flertal matcher förra säsongen. Den senaste tiden har han även vistats frekvent på klubbens träningsanläggning för att fullfölja sin pågående tränarutbildning.

Evra bekräftar att det ”förs samtal i kulisserna” om ett uppdrag. Om det gäller den vakanta posten som fotbollsdirektör, eller något annat, vill han dock inte berätta,

DAGENS SILLYRYKTE

Olivier Giroud är inte nöjd med situationen som bänkvärmare i Chelsea. Därför är det inte helt omöjligt att han skulle lyssna om Crystal Palace visade intresse. Det är The Sun som hävdar att konkurrenten följer utvecklingen och med tanke på Girouds senaste uttalanden är en januariflytt antagligen realistiskt. Dessutom ligger inte South Norwood allt för långt ifrån London, något som av bekvämlighetsskäl säkert fallet fransmannen i smaken.

DAGENS BALLON D’OR

Att Hugo Lloris kvalade in på France Footballs lista över de 30 bästa spelarna i världen under 2019 väcker en del förvåning. Tottenham-målvakten är i gott sällskap av givna val som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo. I övrigt dominerar Liverpool som kammar hem sju av nomineringarna. Ändå saknar många supportrar säkert Andrew Robertson bland namnen...

DAGENS TRÄNARSKIFTE

Millwall har utsett Gary Rowett till sin nya manager. Den förre Stoke och Derby-tränaren ersätter därmed Neil Harris som klev åt sidan för några veckor sedan.

Experten tipsar: Här är bästa tipsen inför helgen Stryktips!
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.