”Jag trodde han skulle till Real”

Leo Messi om Neymar och sin egen karriär: Då ville jag lämna Barcelona

Leo Messi trodde att kompisen Neymar skulle spela i Real Madrid den här säsongen.

Det erkänner stjärnan i en intervju med Rac1.

– Han ville verkligen lämna PSG, säger Messi som också avslöjar att han vid en tidpunkt själv ville lämna Barça.

Barcelona förhandlade så sent som in på den sista veckan av sommarens transferfönstrer med Paris Saint-Germain för att försöka köpa loss Neymar. Enligt spanska tidningsuppgifter var en av de stora anledningarna till att klubben ville värva brassen att superstjärnan Leo Messi uttryckligen önskat en återförening med Neymar i Barça.

”Han sa det”

Messi erkänner nu i en intervju med Rac1 att han följde förhandlingarna. 32-åringen ger också en ny version till varför han var så mån om att Barcelona skulle försöka värva 27-åringen.

– Helt ärligt trodde jag att Neymar skulle gå till Madrid om han inte kom hit. Han ville verkligen lämna Paris, vilket han också sa, och jag trodde att (president) Florentino Perez och Real Madrid skulle agera för att få honom, säger Messi enligt Marca.

Ville själv lämna FC Barcelona

Messi avslöjar i intervjun också att han själv en gång faktiskt också funderat på att byta klubb. Detta efter rättprocessen 2016 när 32-åringen dömdes till böter och en villkorlig fängelsedom för skatteflykt.

– Då ville jag lämna. Inte för att jag ville lämna Barça utan för att jag ville lämna Spanien. Jag kände att jag blev väldigt dåligt behandlad och jag ville inte stanna här men jag hade aldrig något officiellt erbjudande eftersom alla visste att min tanke var att stanna här, säger Messi något motsägelsefullt till Rac1 enligt Daily Mail och fortsätter:

– I dag är både min och min familjs plan att stanna här.

Messi trodde verkligen att Neymar skulle spela i Real Madrid.
Messi trodde verkligen att Neymar skulle spela i Real Madrid.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.