Kritiserar Chelsea: ”Som ett parallellt universum”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Coutinho har varit utlånad till Bayern.
Foto: Matthias Schrader / TT NYHETSBYRÅN
Coutinho har varit utlånad till Bayern.

Gary Neville kritiserar Chelseas ledning för Philippe Coutinho-affären och Manchester United ser ut att få Champions League-plats om ligan inte återupptas.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Gary Neville kritiserar Chelseas styrelse som uppges vara på väg att säkra Philippe Coutinho för 75 miljoner pund (omkring 800 miljoner kronor) trots coronaviruset. Barcelona ska ha erbjudit Londonklubben att värva brassen i sommar.

Men den förre Manchester United-spelaren och numera experten Neville beskriver övergången som ”ologisk” med tanke på att Chelsea nyligen bad sina spelare att kollektivt sänka sina löner. I veckan rapporterades det att man var överens om en sänkning på tio procent.

”Det är som ett parallellt universum”, säger Neville i Sky sports. ”Att Chelsea-spelarna i nästa andetag får höra att klubben är på väg att köpa Philippe Coutinho för 75 miljoner måste typ kännas som att... ’vad är det här?’”.

Coutinho tillbringade fem år i Liverpool och gjorde 54 mål på 201 framträdanden innan han anslöt till Barcelona i januari 2018. 27-åringen har den senaste säsongen varit utlånad till Bayern München.

Foto: Martin Rickett / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS HYPOTES

Allt fler ligor runt om i Europa har beslutat att ställa in resten av säsongen. Detta är än så länge inget alternativ i Premier League men vad händer egentligen om man till slut inte har något val? En Uefa-lösning – som ligaorganisationen verkar föredra – är att Europa-platserna delas ut utifrån ett poäng-per-match-system som baseras på en klubbs enskilda poängsnitt i de matcher som har spelats. Något som i så fall ruskar om tabellen, skriver Manchester Evening News.

Det skulle innebära att Liverpool, Leicester, Chelsea och Manchester United (förutsatt att Manchester City stängs av) spelar Champions League nästa säsong medan Sheffield United tilldelas Europa League-platsen. Bournemouth, Norwich och Aston Villa skulle degraderas till Championship.

DAGENS SILLY

Manchester United sägs vara mycket intresserade av att värva Dayot Upamecano i sommar. Leipzig-spelaren, som värderas till runt 50 miljoner pund, hade dock kunnat hamna i United redan för fem år sedan. France Football hävdar att United ville ha mittbacken redan när han tillhörde Valenciennes ungdomsakademi. Valet föll till slut på österrikiska Liefering, farmarlag till Leipzig.

DAGENS STRAFF

Det känns som en halv evighet sedan Eric Dier klättrade upp på Tottenham Stadiums läktare för att försvara sin bror efter FA-cupmötet med Norwich. Först nu har FA beslutat att straffa mittfältaren för aktionen och kallar hans beteende i publikhavet för ”hotfullt”. Dier har fram till 8 maj på sig att besvara anklagelserna.

DAGENS OSÄMJA

Wayne Rooney fortsätter gå i bräschen för Derby-spelarna och deras kamp mot styrelsen. Klubben ville att spelarna skulle gå med på att halvera sina inkomster på grund av coronaviruset. Rooney, som för talan för gruppen, meddelade då att de möjligen kunde gå med på ett uppskov med 25 procent. Kravet var att de skulle få ta del av klubbens kontoutdrag något som ledningen i nuläget inte verkar särskilt pigga på. På grund av detta kan spelarna nu ta tillbaka sitt förslag helt och hållet. Derby uppges lägga omkring 30–35 miljoner pund på löner.

Publicerad: