Daniel James drömmål – redan lika bra som Sánchez

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Manchester United betalar mångmiljonbelopp för att slippa Alexis Sánchez.

Hans ersättare, Daniel James, gör succé.

Mot Southampton kom drömmålet redan efter tio minuter – och 21-åringen har därmed redan gjort lika många ligamål som Sánchez i klubben.

Alexis Sánchez värvades till Manchester United med hopp om att han skulle lyfta lagets offensiv till nya höjder. Lönen på knappa fyra miljoner i veckan krävde det.

Men tiden i Manchester United blev ett sådant fiasko att klubben i slutet av det här transferfönstret lånade ut chilenaren till Inter och dessutom tog tre fjärdedelar av monsterlönen.

Klart mer anonym var värvningen av Daniel James från Swansea. En ung talang som på sikt skulle bli en nyckelpjäs.

Mål i tre av fyra

Men värvningen har blivit en lyckträff redan från start. Mål redan i premiären mot Chelsea som inhoppare och mål i första hemmamatchen från start mot Crystal Palace förra veckan.

I borta mot Southampton var det dags igen, redan efter tio minuter vek James in från vänster, laddade högerdojan och slog till med en perfekt vristträff i bortre krysset som Angus Gunn i hemmamålet inte ens han reagera på.

– Han tar för sig, spelar med energi och det är en fantastisk kvalitet på det avslutet, säger Jonas Olsson i Viasat och får medhåll från kollegan Petronella Ekroth.

”Dominerar”

– Han är otroligt viktig för United, han kommer in och dominera och behöver inte mycket tid med boll för att göra avtryck.

Den drömträffen innebär att Daniel James redan gjort lika många Premier League-mål för United som dyrgripen Alexis Sánchez.

Matchen slutade 1–1. Danske mittbacken Jannik Vestergaard kvitterade efter att ha vunnit en nickduell mot Victor Nilsson Lindelöf.

Foto: Steve Bardens / Getty Images Europe

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM