”Jag kommer aldrig någonsin att träna ett landslag igen”

Costa Ricas Gustavo Matosas avgår som förbundskapten.

Anledningen är att han tycker att jobbet är för tråkigt.

– Jag kommer aldrig någonsin att träna ett landslag igen, det är inte för mig, säger Matosas, enligt The Guardian.

Uruguayanen Gustavo Matosas tog över Costa Rica efter VM 2014. Tidigare hade han tränat bland annat den argentinska storklubben Estudiantes.

Tiden som förbundskapten blev inte som han hade tänkt sig. Under torsdagen meddelade Matosas att han slutar som tränare. Anledningen till beslutet är helt enkelt att han blev uttråkad.

”Gav verkligen allt”

– Jag känner inte att jag bidrar med speciellt mycket, även om jag tar död på mig själv genom att kolla på filmer på alla mina spelare. Jag har spelarna en vecka varannan månad och det tar kål på mig, jag visste inte att det var så svårt. Jag trodde att jag skulle stå ut med det, men det är inte det här jag vill göra, säger han enligt The Guardian och fortsätter:

Han ångrar samtidigt inte valet att ta över Costa Rica.

– Jag visste inte att det var så tråkigt att vara förbundskapten. Jag ångrar inte att jag tog jobbet och jag lämnar inte med en frustrerad känsla, för jag gav verkligen allt jag hade. Men jag kommer aldrig någonsin att träna ett landslag igen, det är inte för mig.

Inför Stryktipset på lördag - läs expertens bästa tips här.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN