Paulinho: Hammarby är redo för guld

Publicerad:
Uppdaterad:
Paulinho (v) – här tillsammans med skadade Junior.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Paulinho (v) – här tillsammans med skadade Junior.

FOTBOLL

Paulinho är trött på vänsterkanten.

I Hammarby vill han ha den centrala anfallsplatsen.

– Jag ska vara närmare målet. Jag är en forward! säger brassen som tror på guld.

Där får han också chansen i Hammarbys premiär mot Östersunds FK. Då Aron Johannssón på grund av tidigare sjukdom inte är redo att starta får Paulinho chansen i rollen som ensam anfallare, vilket Sportbladet kunde berätta i fredags. Det är brassen mycket nöjd med.

”Gjort mål i 10 år nu”

Paulinho har varit allsvenskans säkraste målgaranti de senaste fem-sex åren, ändå menar 34-åringen att det kunde ha blivit ännu fler mål i Häcken om han inte placerats på vänsterkanten. Det råder inga tvivel om att Paulinho har siktet inställt på platsen längst fram i laget.

– Jag har gjort mycket mål i tio år nu. Jag kommer fortsätta göra mål. I Hammarby får jag vara ännu närmare målet så det ger mig ännu mer chanser, säger han och fortsätter:

– Jag är en forward! En nummer nio. Det är där jag ska spela. Jag vill vara nära målet. Alla har sett att jag spelades på kanten i Häcken men det är inte jag i grunden. Så nu har jag sagt att jag vill spela centralt. Visst kan jag spela på kanten, men om jag själv får välja så tar jag nummer nio.

Trivs bättre med Hammarbys spel

Nyförvärvet är mäkta imponerad av sin nya omgivning.

– Hammarby har ett mer offensivt system och det skiljer sig från Häckens. Häcken var också bra men mer defensiva. Mer safe och balanserat. Hammarby är mer aggressiva i presspelet och offensiva. Det passar såklart mig bättre på samma sätt som en försvarsspelare skulle uppskatta ett defensivt spel mer.

”Hammarby är redo!”

Efter ett par månader i klubben drar han följande slutsats.

– Vi är redo att vinna guldet. Så pass bra är truppen. I princip alla viktiga spelare från förra året är kvar och det har kommit nya också. Vi är redo. Hammarby är redo!

Han varnar dock för att spelet kan bli lite rostigt i premiären.

– Jag är i toppform rent fysiskt. Men det är klart att första matcherna blir lite konstiga. Alla är ju ovana vid matcher just nu. Fem-sex matcher in i allsvenskan blir det nog bättre spel.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.