Franska stjärnans passning till Sverige

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Michael Probst / TT

FOTBOLL

Förra besöket på Friends slutade med förlust efter ett misstag av Hugo Lloris.

Den franska målvakten har inte glömt, men skickar inför lördagens möte en passning till Sverige.

– Vi förlorade vår senaste match här, men kom först i vår grupp och vann VM, säger han.

Världsmästarna landade under fredagen i Stockholm. Första matchen sedan coronautbrottet blir mot Sverige och fransmännen förväntar sig ingen enkel match.

Förra mötet i VM-kvalet 2017 slutade med förlust och för Hugo Lloris vass kritik.

– Förra matchen här slutade med förlust efter ett individuellt misstag från min sida, säger han inför lördagens möte i Nations League.

Den rutinerade målvakten skickade vid ställningen 1-1 iväg en boll rakt i famnen på Ola Toivonen som tackade för chansen och satte segermålet.

Han respekterar det motstånd som väntar på lördagen.

– Vi har stor respekt för Sverige, för laget och för spelarna individuellt. Det är ett konkurrensstarkt lag, det såg vi genom hela VM-kvalet och under VM 2018, vilket gav dem erfarenhet inför fortsättningen, säger Lloris.

Han kunde dock inte motstå frestelsen att på sitt mjuka sätt påminna om att det är världsmästarna som är på plats. Han påpekar att Sverige vann i kvalet, men att Frankrike vann VM-slutspelet.

– Vi förlorade vår senaste match här efter ett misstag av mig, men vi kom först i vår grupp och vann VM, säger han.

Hyllas av Deschamps

Även i första mötet i kvalet, i Paris, ställde Sverige frågor till Frankrike.

Förbundskapten Didier Deschamps gav under fredagen på Friends Arena i Solna sin bild av det svenska motståndet. Det blev en varm hyllning:

– Om jag kunde förklara allt... De fem senaste matcherna mot Sverige har vi vunnit en gång, det är Sveriges merit och ett resultat av kvalitén som finns i det här laget. Det är ett lag med spelare som känner varandra väl, det finns spelare som spelar i de stora klubbarna i de stora ligorna. Det är sant att vårt senaste möte slutade med ett framgång för det svenska laget och det är aldrig lätt att spela här, säger han och påpekar.

– Det är ett lag som spelar i A-divisionen i Nations League med de bästa lagen från Europa och som är kapabel att slå andra bra lag i Europa. Det är också därför de är på 17:e plats på Fifas ranking.

Enligt uppgifter i fransk media kommer Frankrike att ställa upp med en trebackslinje. Laget testade 3–5–2 i mötet med Albanien före coronapandemins utbrott.

Förbundskaptenen Didier Deschamps gav också under fredagen beskedet att den franska anfallsstjärna Kylian Mbappé, som omgivits av skaderykten, är fullt tillgänglig.

Matchen spelas 20.45 på i kväll.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.