AVSLÖJAR: Hiljemark jagas av svenskklubben i Serie A

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Hemvändarna till allsvenskan har varit flera.

Elfsborg får sannolikt vänta på Oscar Hiljemark, 28.

Mittfältaren har erbjudanden från Italien, Ryssland och Turkiet. Hetast just nu, erfar Sportbladet, Bologna och Besiktas.

Inför det senaste allsvenska transferfönstret hoppades Elfsborgs klubbdirektör Stefan Andreasson på en realistisk möjlighet att få hem någon av de tidigare Boråsspelarna Niklas Hult eller Oscar Hiljemark vars kontrakt gått ut med AEK Aten respektive Dynamo Moskva.

Men Hult blev nyligen klar för Hannover 96 i 2. Bundesliga och det mesta pekar mot att även kontraktslöse Hiljemark fortsätter sin proffsresa utomlands.

Serie A-klubbar heta

Enligt Sportbladets uppgifter har Hiljemark, som ledde U21-landslaget till EM-guld som lagkapten 2015 och som gjort 27 A-landskamper, en mängd förfrågningar från främst klubbar i Italien och Ryssland men även Turkiet att ta ställning till.

– Vi slutar aldrig hoppas på hemvändare som Oscar, men vi får nog vänta ett tag till. Hans ambition är att vara kvar utomlands och spelare på hans nivå har alternativ, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till Sportbladet.

Tidigare i sommar sa Hiljemarks rådgivare, advokaten Carl Fhager:

– Oscar är en etablerad spelare i Europa så det kommer inte att saknas möjligheter. Det blir ett spännande transferfönster.

Enligt Sportbladets uppgifter är det främst italienska klubbar som jagar svensken med Bologna i täten. Hiljemark har tidigare spelat för Palermo och Genoa i Serie A.

I Bologna som har en lång tradition av svenska spelare i klubben finns också Mattias Svanberg. Laget tränas av Sinisa Mihajlovic.

Även Torino har visat intresse att locka tillbaka Hiljemark till Serie A där transferfönstret öppnade under tisdagen.

Turkiska Besiktas är ett annat alternativ liksom flera ryska klubbar.

Storbud på Karlsson

Hoppet är dock inte helt ute för Elfsborg om att kunna få hem Hiljemark till en allsvensk toppstrid under hösten.

Nyligen beslutade Svenska Fotbollförbundet att svenska klubbar kan värva just kontraktslösa spelare – som Hiljemark – under hela september månad trots att det ordinarie svenska transferfönstret har stängt.

Samtidigt uppger Fotbolldirekt att Elfsborg är i slutförhandlingar med en klubb som erbjuder tabelltrean över 25 miljoner kronor för offensive stjärnan Jesper Karlsson.

Sportbladet har sökt Oscar Hiljemark för en kommentar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.