Järpens IF

Järpen vann mot Delsbo – trots underläge i halvtid

Av: 

Sportbladets textrobot

FOTBOLL

I halvtid var Delsbo i ledningen med 1–0 på Norrmontage Arena. Men Järpen vände och vann. Till slut blev det 4–1 i matchen i division 3 mellersta Norrland i fotboll.

– En dålig första halvlek där vi inte fick ordning på positionsspelet och tog dåliga beslut, och vi släpper in första spelmålet för i år. Andra följdes upp på ett mycket bättre sätt. Vi började med mål på avsparken genom vår målvakt, en variant vi använder oss av ibland. Vi får energi av målet och tar över helt och visar upp en bra attityd. Målen trillar in och det hade kunnat varit ett par bollar till, kommenterade Järpens tränare Petter Magnusson.

Delsbos tränare Jesper Karlsson om matchen:

– Bra match av oss ändå. De får sina två första mål till skänks, 1–1-målet är aldrig över linjen och 2–1 är en hands som de får jättefördel av. Sen orkar vi inte riktigt resa oss efter det, tungt.

Segern var Järpens femte på de senaste sex matcherna.

Målgörare för Järpen var Adriano Renato Melo Chegança 2 och Anders Olsson, medan Delsbos mål gjordes av Linus Sundqvist. Ett av Järpens mål var ett självmål.

Det här betyder att Järpen nu ligger på andra plats i tabellen, och Delsbo är på sjätte plats tabellen.

I nästa match möter Järpen Iggesund borta och Delsbo möter Älgarna borta. Båda matcherna spelas lördag 5 september 14.00.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Järpens IF

Delsbo IF

Fotboll