Stjärnan släpps efter 171 dagar

Har köpt sig fria efter sex månader

Publicerad:
Uppdaterad:
Ronaldinho i rätten.
Foto: Jorge Saenz / TT NYHETSBYRÅN
Ronaldinho i rätten.

FOTBOLL

171 dagar i fängelse och husarrest.

Nu får Ronaldinho åka hem.

Fotbollslegendaren har köpt sig fri för motsvarande 800 000 kronor.

I våras greps den före detta FC Barcelona-spelaren och Ballon d'Or-vinnaren Ronaldo de Assis Moreira och hans bror Roberto för att ha tagit sig in i Paraguay med förfalskade dokument.

Duon spenderade över en månad i fängelse.

Videoklipp inifrån anstalten visade sedan hur stjärnan roade sig genom att delta i fotbollsaktiviteter på innegården, bland annat i form av en arrangerad turnering där Ronaldinho ska ha briljerat stort i finalmatchen och med fem mål och sex assist lett sitt lag till förstapriset – 16 kilo griskött.

Den 7 april gick en domare med på att låta Ronaldinho och Roberto lämna fängelset i utbyte mot en borgenssumma på 1,6 miljoner dollar (cirka 16 miljoner kronor), förutsatt att de skulle avtjäna fortsatt husarrest på ett närliggande hotell i staden Asunción i väntan på fortsättningen av rättegången.

Betalar stora summor

Nu har brödraparet köpt sig helt fria.

Brasilianska Globo uppger att de nått en överenskommelse med det paraguayanska rättssystemet som innebär att de nu tillåts lämna landet och återvända hem till Brasilien.

Ronaldinho ska ha betalat 90 000 dollar (cirka 800 000 kronor) i borgenssumma, medan Roberto ska ha betalat 110 000 dollar (cirka 965 000 kronor). Delar av pengarna uppges gå till välgörande ändamål.

Flyger direkt till Rio

Ett videoklipp som En Una Baldosa kommit över påstås visa hur 40-årige Ronaldinho firar de positiva nyheterna med en rejäl fest.

Paraguayanske journalisten Anibal Espinola uppger att brödraparet kommer att flyga hem till Rio de Janeiro i dag (tisdag).

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN