Mellberg rasar mot Sef: ”Katastrof”

Av: Anton Johansson, Johan Flinck

Publicerad:
Olof Mellberg rasar mot Sef.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Olof Mellberg rasar mot Sef.

HELSINGBORG/STOCKHOLM. Många skador och ett hårt spelschema.

Då går Helsingborgs tränare Olof Mellberg till attack mot Svensk Elitfotboll och spelschemat.

– Det är parodi hur de har hanterat allt det här, säger han efter 0–0 mot Elfsborg.

Helsingborg lyckades ta en poäng (0–0) hemma mot Elfsborg. Men laget har ett tufft spelschema och hade inför matchen en dags mindre vila än boråsarna.

Dessutom fick Olof Mellberg göra sju ändringar i startelvan där Mix Diskerud fick göra sin första start och Martin Olsson vikariera som mittback.

På presskonferensen efter matchen riktade HIF-tränaren en rejäl skopa kritik mot Svensk Elitfotboll och det tuffa spelschemat.

”Helt bedrövligt”

– Det är helt bedrövligt. Jag vet inte om de har tänkt överhuvudtaget. En katastrof är det. I dag fick vi en dag mindre och det tyckte jag att man såg. Det är klart vi tröttnar när Elfsborg har en dag mer vila. Samma mot Kalmar, säger Mellberg och fortsätter:

– Nu satte de schemat igen och vi spelar Häcken om en vecka och sen möter vi Mjällby med en dag mindre vila på söndagen. Sen på torsdagen möter vi Djurgården, en dag mindre vila igen. Det är parodi hur de har hanterat allt det här egentligen. I hela hanterandet av den här coronakrisen så har det sportsliga bortprioriterats, fansen har bortprioriterats och det har varit mycket fokus på tv-pengar.

”Då blev det panik”

Hur menar du att fansen har bortprioriterats?

– Jag tror att både klubbar och fans var otroligt välvilligt inställda till att göra ett försök. Då hade man till exempel kunnat tillåta träningsmatcher. Men i stället hade man ingen framförhållning och satt och väntade på beslut som alla fick samtidigt, då blev det panik. Hade man förberett sig lite på det hade man kanske kunnat få in ett par träningsmatcher och testa kanske lite publik, i liten utsträckning. Klubbarna ville det, fansen ville det och hade inte det fungerat så kan man strunta i det.

– Vi som inte har spelat tävlingsmatcher sedan förra året fick inte en träningsmatch. Andra lag har haft cupen, det är såklart vårt fel att vi inte kvalificerade oss. Men det gör att vi har varit långt efter i de här matcherna, och inte bara på grund av skadorna, säger han.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE