Supportern Rolf har bytt namn till Newcastle

avMartin Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Har du någonsin funderat på att byta namn till något du älskar?

Det gjorde Rolf Corneliusson, 54, som numera heter Newcastle i mellannamn.

– Jag är så förknippad med klubben, så det är självklart för polarna, säger han efter namnbytet.

Under måndagen stod det klart: Rolf Newcastle Corneliusson fick officiellt sitt älskade Newcastle beviljat som namn. Som Dagens Juridik skrev först har supportern tidigare fått avslag från både Skatteverket och förvaltningsdomstolen.

Att namnändringen inte gick igenom från början såg Rolf som lite irriterande. Detta eftersom det redan fanns personer med namn som Chelsea och Arsenal godkända.

Djup relation till klubben

Enligt Dagens Juridik var en viktig utgångspunkt för kammarrätten, att individen måste få ha möjligheten att välja sitt eget namn så långt det går. De skriver också att i en ”alltmer gränsöverskridande och internationell värld” finns det ett ökande behov av en mer tillåtande namnrätt.

Till vänster: Rolf 7 år gammal. Till höger: Rolf 54 år gammal.
Foto: PRIVAT
Till vänster: Rolf 7 år gammal. Till höger: Rolf 54 år gammal.
Foto: PRIVAT
Väggmålning Rolf har gjort föreställande Newcastle-ikonen Alan Shearer.
Foto: PRIVAT
Rolf, sonen Mick samt mamma och barnbarnet.

Rolfs relation med Newcastle sträcker sig långt bakåt i tiden. Hans pappa var fiskare, och fiskade mycket utanför just Newcastle. Då tog han med sig Rolf över till de brittiska öarna och sonen fastnade direkt för klubben.

– Pappa plockade hem mycket vimplar och sånt när jag var jätteliten. Sedan dess har jag varit över otroligt mycket och sett laget, säger Rolf till Sportbladet.

Förlovade sig på arenan

Tidigare har Rolf förutom namnbytet bland annat förlovat sig på arenan i Newcastle, St. James' Park, samt tatuerat in Newcastle-relaterade bilder på kroppen.

– Polarna skrattar åt det (namnbytet) nu, men när de tänker på Newcastle är det mig de tänker på, så det känns naturligt.

Rolfs barn är även de döpta efter profiler i Newcastle-kretsarna. Sonen är döpt efter den tidigare skyttekungen Mick Quinn, och dottern efter Louise Keegan – fru till Newcastle-legendaren Kevin Keegan.

29 februari ska Rolf över till England och se sitt Newcastle möta Burnley.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM