Svaret på kritiken: ”Tror de ville det”

Femmålsskytten: ”Ignorerar kommentarerna”

avAndreas Käck

Publicerad:

USA:s spelare kritiserades för sättet de firade målen på i rekordkrossen mot Thailand.

Nu svarar femmålsskytten Alex Morgan.

– Man kan inte vara älskad av alla, säger hon.

USA fortsatte att ösa på och gå på högsta växel trots att matchen mot Thailand var avgjord för länge sedan. Till slut skrevs segersiffrorna till 13-0 – vilket är nytt rekord i VM-sammanhang.

Dessutom firade amerikanskorna samtliga mål med full kraft, vilket väckte kritik i såväl Kanada som Sverige.

– Jag tycker att de kunde ha vunnit med lite ödmjukhet och klass. Att fira mål så sent i matchen på det sättet är helt onödigt, sa Kanadas ex-landslagsspelare Clare Rustad till TSN.

– Gör man 9, 10, 11, 12 och 13 mål tycker inte jag att man behöver fira på det sättet, säger svenska Magdalena Eriksson, som kallar uppträdandet för ”lite respektlöst”.

”Tror de ville det”

Nu svarar storstjärnan tillika femmålsskytten (!) Alex Morgan.

– Personligen tycker jag det hade varit mer respektlöst om vi inte gjort vårt bästa i 90 minuter. Det hade varit respektlöst mot thailändskorna. Jag tror att de ville att vi skulle spela som vanligt, säger hon till TSN.

”Stolt över dem”

Att de firade målen så kraftigt berodde helt enkelt på att de betydde mycket för dem, menar Morgan.

– Det här är mål vi drömt om i hela våra liv. Jag menar … jag tänker fira Mallory Pughs mål och jag tänker fira Rose Lavelles mål; det här är deras första VM och jag är så stolt över dem. Och personligen hade jag aldrig kunnat drömma om att göra fel mål i en och samma VM-match. Så de där kommentarerna ignorerar jag gladeligen, säger Morgan.

Och lägger till:

– Man kan inte vara älskad av alla.

Publicerad: