Larssons succé i Ryssland

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Fem mål i sina fyra senaste matcher.

Det har börjat lossna för Jordan Larsson i Spartak Moskva.

– Många undrade varför de värvade Larsson. Jag har gett dem svar på tal, säger han.

Jordan Larsson är Sveriges formstarkaste utlandsproffsanfallare. 22-åringen, som i år gjorde elva mål på 16 matcher för Norrköping innan han värvades av Spartak Moskva för 40 miljoner kronor i somras, hade en svag start efter flytten. Ett mål på de sju första matcherna för den ryska huvudstadsklubben och inte given i startelvan.

Men jämfört med många andra har Larsson acklimatiserat sig snabbt, och för klubbens nya tränare sedan två veckor tillbaka, Domenico Tedesco, blir det svårt att sätta Larsson på bänken framöver.

I Tedescos premiärmatch fick Jordan hoppa in de sista sex minuterna, sedan i derbyt mot Lokomotiv Moskva blev han inbytt med 35 minuter kvar – och svarade med att bli tvåmålsskytt och stor matchvinnare vid 3–0-segern. Och i går i ryska cupen startade han mot Rostov och blev tvåmålsskytt på nytt och sköt Spartak Moskva vidare till kvartsfinal efter 2–1.

– Min familj var här förut men åkte hem för några dagar sedan. Men efter matchen mot Lokomotiv sade några killar: ”När din pappa kommer och hälsar på gör du mål, annars gör du det inte”. Så det var skönt att kunna göra två mål nu också, säger Larsson till Spartak Moskvas Youtubekanal.

”Det är galet”

Med målet mot Marcus Bergs Krasnodar har Jordan Larsson nu gjort fem mål i sina fyra senaste matcher.

– Det är galet. Jag siktar alltid på att göra mål, och att göra fyra mål på två matcher ökar självförtroendet. Jag är väldigt glad att vi vann och att jag gjorde det möjligt, säger Larsson.

– Det här är min bästa säsong hittills i karriären, om man räknar med båda mina matcher i Sverige och här. Jag är inte nöjd än, jag vill fortsätta göra mål.

Foto: Patric Söderström/TT
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.