Bundesliga förbereder sig för omstart

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Det tyska fotbollförbundets förslag för att få återuppta säsongen om två veckor: 20 000 coronatester.

På onsdag tas det slutgiltiga beslutet.

– Om det går bra kommer vi få börja träna ordentligt igen, säger Bundesliga-svensken Robin Quaison.

Samtidigt som franska och holländska ligan har avslutat säsongen jobbar det tyska fotbollförbundet (DFL) med att återuppta landets två högsta ligor.

Förbundet har lämnat ett förslag till regeringen där man i detalj beskriver hur man ska gå tillväga för att Bundesliga och 2.Bundesliga ska kunna återupptas och fullföljas.

20 000 coronatester

En av de viktigaste detaljerna i förslaget kommer vara de coronatester som kommer att genomföras för att säkerställa spelarnas och ledarnas säkerhet.

Enligt DFL kommer runt 20 000 tester att behövas. Redan under torsdagen började testerna att genomföras och kommer så fortsätta regelbundet under den närmsta tiden, innan träningar och matcher kan dra igång på allvar igen.

– Vi gjorde coronatester idag, och om det går bra så kommer vi göra nya tester på måndag igen. Om det också går bra, så kommer vi få börja träna ordentligt på onsdag igen, säger Mainz-svensken Robin Quaison.

Tar beslut nästa vecka

Det 41 sidor långa förslaget från fotbollförbundet har redan fått godkänt av Tysklands alla förbundsländer, samt från det tyska arbetsministeriet.

Det slutgiltiga beslutet ligger nu hos Angela Merkel och den tyska regeringen, och väntas komma 6 maj. Skulle förslaget röstas igenom ser Bundesliga ut att återupptas redan 16 maj.

Efterlängtat om du frågar Quaison.

– Att få komma ner, träffa grabbarna och röra bollen, det gör oss gladare, men samtidigt så är vi också irriterande över att vi inte får träna ordentligt eller spela några matcher, säger han och fortsätter:

– På onsdag tar regeringen sitt beslut, så får vi se efter det.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.