”Henke” gör comeback på Olympia

avEmil Carlsvärd

Publicerad:

Efter två raka bortamatcher gör Henrik Larsson comeback hemma på Olympia som tränare under måndagen.

– Det ska bli jätteroligt att komma ut där, stå därnere och se inramningen som jag inte har sett på länge. Den har jag verkligen saknat, säger han i en intervju på klubbens hemsida.

Under måndagen gör Henrik Larsson comeback på Olympia som tränare för Helsingborgs IF. Det är tränarens första match på arenan sedan debaclet 2016, då HIF ramlade ur allsvenskan efter kvalförlusten mot Halmstads BK. Efterspelet mynnade, som många vet, ut i skandalscener då supportrar tog sig in på innerplan och bland annat konfronterade ”Henke” och hans son Jordan Larsson - som numera spelar i IFK Norrköping.

Efter säsongen lämnade Larsson föreningen, men nu i sommar tog han över som tränare på nytt efter att Peo Ljung fått sparken. Första tiden i klubben har enligt många gått över förväntat, där laget inledde med seger mot Örebro på bortaplan följt av kryss mot Elfsborg på Borås Arena.

”Verkligen saknat”

I comebacken på Olympia ställs Helsingborg mot Sirius, något som ”Henke” ser framemot.

– Det ska bli jätteroligt att komma ut där, stå därnere och se inramningen som jag inte har sett på länge. Den har jag verkligen saknat, säger han i en intervju på klubbens hemsida.

Tränaren berättar att han är tillfreds med hur laget genomfört de två senaste matcherna.

– Vi kan framförallt ta med oss vårt passningsspel och antalet chanser vi skapat i de här två matcherna. Det är något som är väldigt, väldigt positivt. De chanserna vi skapat också, det är riktigt bra spel vi har presterat, säger Larsson.

Respekten finns där för motståndaren Sirius, som befinner sig på niondeplats i tabellen. HIF ligger elva.

– Det är ett lurigt, giftigt lag som egentligen har kvalitetsspelare i alla led.

Matchen börjar kl 19.00, och sänds på Sportkanalen och streamas på cmore.se.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM