Bekräftat: Roy Hodgson tar över Premier League-laget

Foto: Kirsty Wigglesworth / TT / NTB Scanpix

avFilip Durefelt

FOTBOLL

Frank de Boer fick sparken efter fyra inledande förluster.

Nu är det bekräftat att Roy Hodgson tar över Premier League-laget Crystal Palace.

– Jag är väldigt exalterad över att vara tillbaka i klubbfotbollen, säger Hodgson.

Crystal Palace har inlett Premier League med fyra raka förluster och noll mål framåt, vilket är den sämsta starten i den engelska högstaligan på 93 år.

Frank de Boer fick därför sparken som huvudtränare under måndagen, och holländaren blev därmed den permanent anställde manager (vikarier undantagna) som snabbast fått sparken i ligans historia. Endast 77 dagar blev han kvar.

Nu tar en svenskbekant tränare över London-klubben. Crystal Palace bekräftar på sin hemsida att Roy Hodgson, 70, har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Det är väldigt givande att finna mig själv här, i svåra tider, som Palace-tränare i en klubb som jag alltid älskat och beundrat. Ambitionerna här är realistiska och det finns en enorm potential. Jag hoppas vi kan uppnå våra mål, säger Hodgson till klubbens hemsida.

– Jag är väldigt exalterad över att vara tillbaka i klubbfotbollen, det var länge sedan jag tränade ett lag dagligen.

SM-guld med HBK och MFF

I och med att Roy Hodgson tar över Crystal Palace blir han den äldste permanenta tränaren i Premier Leagues historia med sina 70 år och 34 dagar.

Hodgson har en lång karriär bakom sig och har vunnit dubbla SM-guld med både Halmstad och Malmö FF. Han har även tränat lag som Inter, Udinese och Liverpool.

Det senaste uppdraget var som förbundskapten för England 2012–2016.

ARTIKELN HANDLAR OM