Seger: ”Horribelt att vi ska behöva vänta så länge”

TOKYO/STOCKHOLM. Sveriges OS-final flyttas fram.

Beslutet fattades med mindre än 16 timmar kvar till matchstart.

– Med snälla ord sagt är det horribelt att vi ska behöva vänta så många timmar, säger Caroline Seger.

Sverige-förlorade OS-finalen efter straffrysare

Sverige och Kanada lämnade gemensamt in en skrivelse till IOK där de vädjade om att flytta OS-finalen. Vid 12.30-snåret på torsdagen, svensk tid, kom beslutet att matchen flyttas fram.

Knappt 16 timmar kvar till den planerade matchstarten.

– Vad ska man säga, det är fruktansvärt dåligt. För vår del har vi inte lagt så mycket fokus på det, men ska man se helheten är det helt sjukt dåligt att man ska behöva vänta så många timmar, dagen innan, den största matchen man kan uppleva. Det får de aldrig göra om igen. Det är ofrånkomligt att man inte blir irriterad och förbannad, säger Caroline Seger.

– Det var mycket snack inför den här matchen att spela vid 11.00, ur hälsoperspektiv är det kanske inget vi hade föredragit, men samtidigt är det den tiden vi har förberett på oss på och fått acceptera. Med det sagt är det helt perfekt att den flyttas till en tid som dels är bättre för alla svenskar men från vårt håll mycket, mycket bättre.

”Jättebra fråga”

Vad tror du är anledningen till att det dragit ut på tiden?

– Jättebra fråga, jag förstår inte hur svårt det kan vara, det är egentligen inte i dag diskussionerna har börjat. Jag vet faktiskt inte varför det tagit så lång tid.

– Jag tror att det handlar mycket om att det är pengar som styr, precis som allt annat i världen.

Landslaget har hela tiden utgått från att avspark skulle vara vid 11.00.

Men nu får Blågult ladda om.

– Det positiva i detta är att vi får flera timmar till matchen i morgon, bättre sömn, lugn och ro och att vi spelar på en normal tid för oss fotbollsspelare. Det är bara att tacka och ta emot.

”Fjärilar i magen”

Sverige är nu 90 minuter från ett historiskt guld.

– Vi mår väldigt bra. Jag ska försöka leda det här laget till det första guldet, det är lite speciellt och det är fjärilar i magen. Det är något man har sett fram emot i väldigt många år, det ska bli roligt och vi ska göra allt vi kan för att ta guldet.

Finalen spelas nu klockan 14.00 svensk tid, 21.00 lokal tid i Yokohama – i stället för 04.00 svensk tid, 11.00 lokal tid.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll Medaljligan OS 2021

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.