Listan som toppas av världsstjärnan

Cristiano Ronaldo har flest följare på Instagram

Cristiano Ronaldo har fortsatt flest följare av alla på Instagram.

Och i en ny sammanställning är han också den med mest inflytande det senaste året.

Portugisen har ökat sin följarskala på plattformen med 47 procent sedan augusti 2021.

Cristiano Ronaldo har haft en tung start på säsongen i Manchester United och blivit bänkad i flera Premier League-matcher under den nye holländske tränare Erik ten Hag.

Men i en nykomponerad lista är han fortfarande störst.

PLUS: Otroliga förvandlingen: ”Jag tog inte ett löpsteg”

Portugisen mest inflytelserikast

I en ny sammanställning, gjord av analysföretaget Nielsen Gracenote, är han fortsatt den mest inflytelserika manliga fotbollspelaren på Instagram före Lionel Messi, rapporterar ESPN.

I sammanställningen tar de hänsyn till tillväxt, följarantal, hur stor del följare interagerar med kontot och redovisar hur stort värde varje inlägg har för företag som samarbetar med spelaren.

Listan avser perioden augusti 2021 till juli 2022 och visar att Cristiano Ronaldo har ökat andelen följaren med nästan 47 procent. Totalt har den portugisiske storstjärnan 471 miljoner följare – vilket är fortsatt flest följare av alla på Instagram.

Markant ökning senaste året

Värdet av ett inlägg av Ronaldo är värt i genomsnitt 3,5 miljoner dollar (motsvarande över 35 miljoner kronor), vilket kan jämföras med Messis 358 miljoner följare och värde på 26 miljoner kronor.

När det kommer till spelare som haft störst tillväxt det senaste året toppas listan av Barcelonas 18-årige mittfältstalang Gavi, som har över fem miljoner följare, vilket är en ökning med hela 5164 procent jämfört med när undersökningen började i augusti 2021.

Listan nedan är baserad på värde av inlägg vid samarbete.

Klicka hem dina rosa prylar i Sportbladet Shop här!

.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.