Friends nya gräs har fått värmestress: ”Tröttsamt”

Publicerad 2023-05-15

Det nya gräset på Friends Arena har drabbats av ett oväntat problem.

Mattan har fått värmestress.

– Det är under all kritik. Det är väl fokus på annat i Stockholm, säger Gustav Svensson.

Följ ämnen

I fredags byttes gräsmattan på Friends Arena efter Beyoncés två konserter onsdag och torsdag. Kvällens ångestmöte mellan AIK och IFK Göteborg blir första gången det spelas på den nya mattan.

Bara timmar innan avspark meddelar fastighetsägaren att gräset drabbats av problem.

”Tyvärr har just denna leverans av matta drabbats av något som kallas värmestress under själva transporten till arenan. Detta betyder att den nyskördade mattan transporterats under lite för hög temperatur och resultatet är att mattan visuellt inte upplevs som en ny matta.”, skriver Friends Arena på sin Facebook.

Milosevics missnöje

Den oväntade åkomman skulle dock inte drabba spelet, menade fastighetsägaren. Det verkade inte spelarna hålla med om.

– Den är under all kritik att en sådan här fin arena och nationalarena ska ha så här dåligt gräs. Men jag tycker ändå bättre än man trodde från början. När man såg den och kände på den trodde man att det skulle bli riktigt, riktigt svårt. Men det är under all kritik att det ska se ut så, säger Gustav Svensson som tycker att Stockholm måste ta tag i sina arenor.
– Det är väl fokus på annat i Stockholm. Vi har en arenan i Göteborg där vi spelar tre lag plus damlandslaget. Vi gör ju ett bättre jobb än uppe i Stockholm i alla fall. Det är något man måste se över här uppe.

Alexander Milosevic håller med, men är inte lika hård i sin kritik.

– Det är klart att det inte är den bästa. Vi var i Malmö på en perfekt matta. Sen kommer man till nationalarenan och det är inte bra. Men det är tröttsamt att stå och snacka om den efter varje match, säger Milosevic till Sportbladet.

Den är inte lika dålig som den ser ut?

– Nej, den är okej.

Följ ämnen i artikeln