Jacob Bergströms succéinhopp: ”Det man lever för – eller...”

Djurgårdens nyförvärv Jacob Bergström var stekhet mot Eskilstuna.

Inhopparen gjorde två – och var decimeter från ett hattrick.

– De är fina, jag har glömt bort första men andra var en fin chipp, säger han till Discovery efter matchen.

Djurgården hade inga problem med att städa av AFC Eskilstuna, och vinna med klara 5–1.

Men de inledde sådär, och Djurgårdstränaren Thomas Lagerlöf var inte speciellt nöjd i paus, då det stod 1–1.

– Vi inleder ganska bra offensivt, men försvarsspelet är obefintligt första kvarten. Det går för långsamt, men vi skapar ganska mycket, även om det tar lite för lång tid, säger han till Discovery.

Nyförvärvens målsuccé

I första halvlek åkte Joel Asoro på en rad tuffa smällar, där samtliga renderade i frisparkar. Efter timmen spelad blev anfallaren kapad på nytt, när han kom fri. Straff, rött kort på Aliou Yakubu, och Victor Edvardsen rullade in 2–1.

Jacob Bergström var glödhet för Djurgården.
Jacob Bergström var glödhet för Djurgården.

Inbytte nyförvärvet Jacob Bergström ville inte vara sämre. Med 20 minuter kvar gjorde han sitt första mål i Djurgårdströjan, och av bara farten rullade ett annat nyförvärv, Wilmer Odefalk, in 4–1.

Bergström: ”Jag lever väl för mer än att göra mål”

Men Bergström var inte klar. Anfallaren chippade in sitt andra, och var strax före slutsignalen nära att fullborda ett hattrick.

– De är fina, jag har glömt bort första men andra var en fin chipp. Det är vi nöjda med, säger Bergström till Discovery och fortsätter.

– De var en man mindre, så man får ta det för vad det är. Men jag är nöjd med att göra mål, det är det man lever för. Eller... Jag lever väl för mer än att göra mål, men man blir alltid glad.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.