Officiellt: Rosengren klar för MFF

Publicerad 2023-06-21

Otto Rosengren lämnar Mjällby för Malmö.

Affären landar på 15 miljoner, enligt Sportbladets uppgifter.

– Det ska bli häftigt att spela med supportrarna i ryggen, säger han.

Följ ämnen
Malmö FF

Tidigare har Sportbladet avslöjat att MFF och Mjällby kommit överens om en övergång för Otto Rosengren, 20, där Mjällby får 15 miljoner för talangen. Det är en av de största affärerna som gjorts mellan två allsvenska klubbar.

På onsdagseftermiddagen gick klubbarna ut med att affären är klar.

Älskade Mjällby AIF. Sen jag har varit liten har Mjällby varit klubben som jag följt allra mest. Mitt mål sen jag kom till akademin var alltid att komma upp till A-laget och det har varit en dröm att kliva ut på Strandvallen i den gulsvarta tröjan och representera Mjällby, säger han till Mjällbys hemsida.

”Väldigt spännande”

Daniel Andersson, sportchef i MFF, om övergången:

– I tuff konkurrens har vi knutit till oss en väldigt spännande spelare. Vi har följt Otto noga under hela hans resa genom ungdomsåren och det känns som att timingen är perfekt för att få in honom i vår förening. Vi är övertygade om att det här är helt rätt steg för Otto i hans utveckling. Med sin attityd och talang kommer han hjälpa oss vinna fotbollsmatcher, säger han via klubbens hemsida.

Otto: ”Blir häftigt”

Nu blickar Rosengren framåt, med målet att göra avtryck i den himmelsblå tröjan.

Malmö FF är en internationell klubb som är bra på att utveckla unga spelare. Supportrarna bjuder alltid på bra stämning, oavsett om det är hemmamatch eller bortamatch och det ska bli häftigt att spela med dem i ryggen. Jag kommer bidra med stabilitet på mittfältet och visa att jag kan öppna upp ytor för mina lagkamrater. Jag kommer jobba hårt och ser verkligen fram emot att spela för Malmö FF.

Kontraktet sträcker sig över 2027.

Följ ämnen i artikeln