Back 1,3 miljarder på fiaskoaffärerna

avAndreas Käck

Publicerad:
Foto: TT

Manchester United är på väg mot en ny ”Paul Pogba-affär”.

Michael Keane uppges vara på väg till klubben för 283 miljoner kronor.

Samme Michael Keane som man själva sålde – för 22 miljoner kronor.

Paul Pogba fick kritik i inledningen av säsongen men har höjt sig rejält på senare tid och visat glimtar av den där otroliga talangen som gjorde att han kostade 1,1 miljarder kronor att värva.

Ja, ni läste rätt – 1,1 miljarder kronor.

Prislappen fick omvärlden att häpna men än mer bisarrt är det faktum att Manchester United själva ägde Paul Pogba fram till år 2014 men då valde att släppa honom i stort sett gratis (Juventus behövde bara betala cirka 9 miljoner kronor i så kallad ”kompensation”).

Paul Pogba kan mycket väl blomma ut till en hjälte för Manchester United – men affären i sig kommer alltid att klassas som ett fiasko.

Uppges överens

Och nu är Manchester United på väg att göra det igen.

Enligt samstämmiga uppgifter i engelsk press är man så gott som överens med Burnley om 24-årige försvararen Michael Keane till en prislapp på motsvarande 283 miljoner kronor.

Samme Michael Keane som inledde sin fotbollskarriär i just Manchester United men som år 2015 – efter att ha varit utlånad till flera olika klubbar – såldes till Burnley för 22 miljoner kronor.

Affären väntas bli officiell i sommar när transferfönstret öppnar.

Får sin egen klausul

Lyckligtvis går den 25-procentiga vidareförsäljningsklausulen på motsvarande 70 miljoner kronor – ironiskt nog rakt ner i egen ficka. Men United kan knappast känna stolthet över sina affärer med Paul Pogba och Michael Keane.

Totalt går man back nästan 1,3 miljarder kronor.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM