Efter kritiken – får avsluta med titel

avAndreas Käck

En blytung säsong är över.

Arsène Wenger fick avsluta den med en titel.

– Vi hoppas att han stannar i klubben, säger Aaron Ramsey efteråt.

Foto: TT

Utslaget i åttondelen i CL igen och sämsta ligaplaceringen på 20 år.

Säsongen 2016/17 har varit den tyngsta sedan Arsène Wenger tog över som huvudtränare för Arsenal och den 67-årige fransmannen har varit kraftigt ifrågasatt av fansen.

På lördagen fick han anledning att jubla.

Arsenal tog hem sin 13:e FA-cuptitel efter seger, 2-1, i finalen mot nyblivna ligamästaren Chelsea.

Detta efter ett minst sagt kontroversiellt ledningsmål.

”Det är solklart”

I den fjärde minuten satte Alexis Sánchez 1–0 till Arsenal men frågan alla ställde sig var om målet verkligen borde ha godkänts? Två händelser i upprinnelsen till målet väckte nämligen frågor. Det ena handlade om huruvida Sánchez använde händerna för att fösa med sig bollen in i straffområdet, det andra om Aaron Ramsey – som befann sig i tydlig offsideposition – påverkade spelet eller inte.

– Väldigt märkligt att målet godkänns, säger Chelsea-tränaren Antonio Conte.

– För det första så använder han (Alexis Sánchez) händerna. Inte bara en hand – båda händerna. Det är solklar hands. Så vi behöver inte prata om huruvida det är offside eller inte, för det ska ju inte spela någon roll. Det borde redan varit avblåst för hands, fortsätter Conte.

Visades ut

I mitten av den andra halvleken drog Chelseas Victor Moses på sig sitt andra gula kort efter att ha försökt filma till sig en straff.

Men trots en man mindre på planen kunde Chelsea kvittera till 1–1, efter slarv av Mesut Özil kombinerat med individuell skicklighet av målskytten Diego Costa.

Men Arsenal fick det sista ordet.

I den 79:e minuten spelade nyss inbytte Olivier Giroud fram matchens kanske bäste spelare, Aaron Ramsey, som tryckte in slutresultatet 2–1.

”Vill att han ska stanna”

Efter matchen fick spelarna – och Arsène Wenger – stående ovationer av Arsenal-fansen.

– Det var en makalös insats. Jag sa så sent som förra veckan att det här laget hade vunnit ligan med en eller två bra värvningar, säger Wenger.

Hans kontrakt löper ut nu, det är oklart om det kommer att förlängas.

– Vi vill självklart att Wenger stannar i klubben. Han har varit fantastisk för mig och för alla andra spelare, säger Aaron Ramsey efteråt.

Han hyllar tränarens mod.

– Vi ändrade formation i slutet av säsongen och har haft stor framgång med det nya spelsystemet. Han gjorde en förändring och det gav resultat. Förhoppningsvis kör vi vidare på det nästa säsong. Vi är skyldiga honom (Wenger) det här, fortsätter Ramsey.

Wenger tror att ett besked om hans framtid kommer i mitten av nästa vecka.

– Styrelsen ska ha möte på tisdag. På onsdag eller torsdag kommer bilden klarna, säger han enligt BBC.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM