Godkänner målet – trots tveksamheter

avAndreas Käck

FOTBOLL

Arsenal fick en drömstart i FA-cupfinalen.

Men borde 1-0-målet ha godkänts?

– Jag tycker att huvuddomaren tar fel beslut, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat.

Arsenal är på jakt efter sin 13:e FA-cuptitel.

Och lördagens final mot nyblivna Premier League-mästaren Chelsea kunde inte ha börjat bättre.

Redan i den fjärde minuten tog man ledningen med 1-0 via notoriske målskytten Alexis Sánchez. Men frågan alla ställer sig är om målet verkligen borde ha godkänts?

Två tveksamma händelser

Två händelser i upprinnelsen till målet väckte frågor. Det ena handlade om huruvida Sánchez använde händerna för att fösa med sig bollen in i straffområdet, det andra om Aaron Ramsey – som befann sig i tydlig offsideposition – påverkade spelet eller inte.

Foto: TT

”Tar fel beslut”

Huvuddomaren Anthony Taylor kom – efter en diskussion med sin assisterande domare – fram till målet skulle godkännas varpå protester kom från Chelsea-spelarna.

– Att Arsenal leder är fullt rättmätigt, det har de tjänat ihop till. Att de gör det efter den här situationen har jag lite svårare att tugga i mig. Jag tycker att domarteamet bör blåsa för hands på Alexis, jag tycker att bedömningen av offsidesituationen också blir fel. Där tycker jag huvuddomaren tar fel beslut, men att Arsenal leder matchen, det ifrågasätter jag verkligen inte, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat-studion.

Arsenal vann finalen med 2–1 och tog därmed sin 13:e FA-cuptitel.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM