Zlatan världens mest googlade spelare

En säsong i Premier League räckte.

Nu är Zlatan Ibrahimovic världens mest googlade Premier League-spelare.

– Uganda har varit det land som gjort flest Zlatan-sökningar, säger Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig på Google.

Varje år kommer sökmotorn Google med nya mätningar över vilka spelare som är de mest googlade i hela världen.

Nu har företaget släppt en ny lista över de mest googlade Premier League-spelarna under säsongen.

Ny etta? Manchester Uniteds svenske anfallare Zlatan Ibrahimovic, 35.

– När vi tittade på vilken Premier League-spelare som blivit mest sökt på globalt under säsongen framkom det att personen som tog hem förstaplats var Zlatan. I Sverige toppade Manchester United listan över sökta Premier League-lag, följt av Arsenal och Liverpool, säger Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig på Google i Sverige, till Sportbladet.

Populärast – i Uganda

Zlatan toppar listan i världen före lagkamraten Paul Pogba och Chelseas spanske anfallare Pedro.

De vanligaste frågeställningarna är ”hur gammal är Zlatan Ibrahimovic?”, ”hur lång är Ibrahimovic?” och ”hur mycket tjänar Zlatan?”.

– Vi kan tydligt urskilja att sökningarna om Zlatan främst handlar om de mer personliga sådana, både lokalt och globalt. Vare sig människor sökt i Sverige eller utomlands, rör några av de vanligaste frågorna om Zlatan hans ålder och lön – samt även kroppslängd. Sökningarna på Zlatan sett över hela säsongen nådde sin peak för ett par veckor sedan. Men när det gäller sökintresse är Sverige inte det land som toppar listan, utan här har Uganda varit det land som gjort flest Zlatan-sökningar, säger Andrea Lewis Åkerman.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.