Superettan

Anklagas för matchfixning av seriekonkurrenten

Superettan-klubben svarar: Är deras match som är misstänkt

Av: 

Patrik Brenning

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Dalkurds tränare Andreas Brännström menar att superettan-konkurrenten Syrianska FC använder matchfixning som "ekonomisk modell".

Något som får Syrianskas sportchef Can Melkemichel att reagera.

– Det är Dalkurds egen match mot Norrby som är misstänkt så jag tycker det är väldigt, väldigt konstigt att han går ut med ett sådant påstående, säger Melkemichel till Sportbladet.

Det är i sociala medier som Dalkurds tränare Andreas Brännström i ett antal tweets bland annat beskrivit Syrianska FC som ”matchfixningens högborg”. Brännström har efter ett svar om att ”inget lag är immunt mot matchfixning" också skrivit att "Korrekt. Men få har det som ekonomisk modell", skriver Fotbollskanalen.

”Massa folk är medvetna”

För sajten utvecklar Brännström också sin kritik:

– Ja det är bara ta fram ett par matcher och titta noga. Har man det minsta fotbollskunskap så ser man att det inte ens är nära att vara okej. Skulle jag sälja en match så skulle jag kunna göra det på ett bättre sätt, så mycket kan jag säga. De är som riktigt dåliga skådespelare, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Fotbollskanalen: Om du nu med säkerhet vet om att det förhåller sig så här, är det något du har flaggat för till förbundet, gjort en polisanmälan eller agerat på något sätt?
– Det finns en massa folk som är… vad ska man säga… medvetna om vad som sker inom svensk fotboll. Väldigt få kommer prata och jag har sagt mitt i frågan nu.

”Vi är inte ens misstänkta”

Syrianskas sportchef Can Melkemichel blir förvånad när Sportbladet når honom.

– Tyvärr måste jag kolla vad han skrivit själv först innan jag uttalar mig men det är inte vi som blivit anklagade för något. Det är Dalkurds egen match mot Norrby som är misstänkt så jag tycker det är väldigt, väldigt konstigt att han går ut med ett sådant påstående, säger Melkemichel och fortsätter:

– Det finns en organisation mot matchfixning i Sverige med Svenska fotbollförbundet och polisen och där är vi inte ens misstänkta för något. Jag tycker därför att det är konstigt att jag egentligen ska kommentera vad en tränare säger och tycker. Men jag kan inte säga något mer innan jag läst det själv.

Dalkurd kommer nästa säsong spela i allsvenskan efter att ha avancerat från superettan samtidigt som Syrianska ramlade ur den näst högsta serien och får börja om i division 1.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal.

Sportbladet

Publisert:

LÄS VIDARE

Rankning: 50 bästa spelarna i allsvenskan

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Superettan

Matchfixning

Svenska fotbollförbundet

Syrianska FC

Dalkurd FF