Läget just nu: De förväntas starta för Sverige

Sportbladet listar sannolikheten position för position

avJohan Flinck, Patrik Brenning

Foto: ROBIN LORETZ-ALLARD

Janne Andersson rustar för fredagens playoff till fotbolls-VM mot Italien med viss huvudbry.

Mikael Lustigs avstängning och Albin Ekdals comeback kommer skapa rotation i den elva som säkrade avancemanget från kvalgruppen.

På högerbacksplatsen blir det definitivt en förändring i Sveriges startelva till fredagens VM-kvalplayoff mot Italien. Mikael Lustig är avstängd och efter tisdagens landslagsträning talar allt för att det blir Emil Krafth som ersätter Celtic-proffset. Alternativen är nytillkomne Johan Larsson eller att flytta ut mittbacken Victor Nilsson Lindelöf.

”Är bättre än mig som högerback”

– Vi har en väldigt bra högerback i Emil som jag tycker är mycket bättre än mig som högerback. Så jag skulle bli förvånad om jag startade som högerback, säger Lindelöf.

Längre fram i banan är Jimmy Durmaz inte redo för att starta efter sina skadeproblem samtidigt som Viktor Claesson inte rosade marknaden mot Luxemburg och Nederländerna senast. Trots det är Claesson, i konkurrens med i första hand Marcus Rohdén, det mest troliga valet även mot Italien.

”Är bara där jag spelar”

En spelare som hade kunnat vara aktuell både som högerback och högerytter är Sebastian Larsson. På tisdagens nötte dock 32-åringen uteslutande på det centrala mittfältet där han i så fall konkurrerar med Jakob Johansson och nu tillsynes helt friske Albin Ekdal.

– Den position som är aktuell för min del är först och främst den centrala. Det är bara där jag spelar numera i stort sett och där jag trivs bra. Sedan är det det eviga svaret: ska man göra ett jobb någon annanstans så är inte det ett problem, säger Larsson.

När Sportbladet uppskattar sannolikheten tippas också Sebastian Larsson peta Jakob Johansson och ta platsen bredvid Albin Ekdal.

ARTIKELN HANDLAR OM