Här uppfyller Guidetti sitt löfte

Landslagsstjärnan: Det här är det bästa som finns

avPatrik Brenning

”Nästa gång jag är i Sverige önskar jag att du vill spela fotboll tillsammans med mig”, skrev John Guidetti till Miles Wernerman efter att ha sett tioåringen i programmet ”Meltzer & döden” på Kanal 5.

På tisdagen möttes de två i största hemlighet.

– Det här är det bästa som finns faktiskt, säger Guidetti om mötet.

I tv-programmet ”Meltzer & döden” på Kanal 5 träffade programledaren Christine Meltzer tioårige Miles Wernerman. Miles föddes med sjukdomen progeria som gör att han åldras åtta gånger snabbare än normalt.

Missade finalen på Friends

Eftersom tioåringen älskar fotboll spelades programmet in på Friends Arena med en speciell hälsning från landslagsstjärnan John Guidetti.

– Jag kan inte vara där i dag, jag håller på att förbereda mig för en Europa League-match med Celta Vigo. Finalen spelas ju som sagt på Friends Arena och jag lovar att om vi går dit så ska jag personligen se till att ge dig en biljett så att du kan komma och kolla matchen live. Ta hand om dig själv, fortsätt att sprida glädje, massa kärlek från Vigo, sa Guidetti.

Men 25-åringens Celta Vigo lyckades som bekant inte nå finalen på Friends och det speciella mötet uteblev därför. Efter att programmet sänts skickade Guidetti därför ett nytt löfte till Miles.

”Nästa gång jag är i Sverige önskar jag att du vill spela fotboll tillsammans med mig Miles!”, sakrev 25-åringen på Twitter och Instagram.

”Fick lite dåligt samvete”

På tisdagen var det dags. Efter att den övriga publiken lämnat den öppna träningen och pressen gett sig ner i katakomberna för att vänta in spelarna vid intervjuzonen så smög Guidetti ner Miles Wernerman från läktaren. Sportbladets fotograf dröjde sig av en händelse ändå kvar på läktaren och fick se när tioåringen sedan spelade lite fotboll med sina idoler i det svenska landslaget.

– Det var kul att få träffa honom och spela lite med honom. Det är en bra kille. Jag fick lite dåligt samvete för att jag inte kunde göra det förut så då löste det sig nu istället, säger Guidetti.

Vad betyder det att kunna göra sådana här saker?

– Det är det bästa som finns faktiskt. Det är en av de finaste sakerna med att vara fotbollsspelare, att man ibland kanske kan göra att folk får ett litet leende på läpparna eller bidra på något annat sätt. Det är bara skönt att kunna göra det, säger Guidetti och fortsätter:

– Jag har själv varit unge en gång. Jag gick på Brommapojkarnas matcher och var bollpojke när de spelade i superettan och fick man en high-five av en spelare när de skulle gå in på Grimsta så gick man hem som lyckligast i världen sen. Så jag har själv stått där. Om jag kan bidra och ge tillbaka det lilla jag kan så försöker jag göra det.

ARTIKELN HANDLAR OM