Uppgifter: Dalkurds pengakrav på Göteborg för tränaren

avFilip Durefelt

Foto: BILDBYRÅN

Enligt FotbollDirekt är IFK Göteborg överens med Dalkurd-tränaren Andreas Brännström om ett tvåårskontrakt.

Men prislappen diskuteras fortfarande – och Dalkurd ska vilja ha omkring 700 000 kronor för Brännström.

Samtidigt bekräftar Dalkurd att man flyttar verksamheten till Uppsala nästa säsong.

IFK Göteborg har aviserat att man inom kort ska ha en ny huvudtränare presenterad, sedan Alf Westerberg lett laget sedan i somras då Jörgen Lennartsson fick sparken.

BP-tränaren Olof Mellberg och Jönköpings Södras Jimmy Thelin har tidigare nobbat tränaruppdraget, och sedan en vecka har i stället Dalkurds Andreas Brännström varit huvudspåret för Göteborg, något som Göteborgs-Posten var först att rapportera om.

Nu skriver FotbollDirekt att Brännström är överens med IFK Göteborg om ett tvåårskontrakt. Det enda kruxet som nu återstår för klubbarna är att komma överens om summan Göteborg ska betala Dalkurd för att de ska släppa Brännström från sitt kontrakt, som sträcker sig över 2018.

Enligt FotbollDirekt ska Dalkurds krav ligga på cirka 700 000 och en lösning ska vara i sikte.

Dalkurd bekräftar Uppsala-flytt

Under tisdagen gav Dalkurd besked om något annat som det skrivits om flitigt den senaste tiden, nämligen var de ska fortsätta sin verksamhet.

För klubben bekräftar nu uppgifterna om att de flyttar verksamheten till Uppsala från och med januari 2018, då de inte kommit överens med Borlänge kommun, framför allt när det gäller arenan Domnarvsvallen som inte är godkänd för allsvenskt spel och där laget endast har tillgång till en lokal som saknar rinnande vatten och toalett.

"Dalkurd FF:s styrelse har därför enhälligt beslutat att föreningens framtida utveckling och hemvist från januari 2018 blir i Uppsala. Grunden för beslutet är att skapa förutsättningar för föreningen som inte finns i Borlänge", skriver Dalkurd på sin hemsida.

Spel i Gävle eller Västerås

– Vi har byggt upp vår verksamhet här i Borlänge. Rent känslomässigt är det tråkigt, säger tränaren Andreas Brännström till SVT.

Dalkurd skriver vidare att ungdomsverksamheten kommer fortsätta existera i Borlänge, men drivas vidare i andra former.

Då Nya Studenternas IP inte står klar förrän 2020 kommer Dalkurd enligt Dalarnas Tidningar att spela i antingen Västerås eller Gävle kommande säsong, med Västerås som huvudalternativ.

ARTIKELN HANDLAR OM