Helsingborgs talang till Bayern

1 av 2 | Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYR N
FOTBOLL

Helsingborg och Bayern München är överens.

16-årige talangen Alex Timossi, med erfarenhet från ungdomslandslag, kommer att göra en framtida övergång.

– Intill dess att Alex blir FC Bayerns spelare kommer han att fortsätta utvecklas i sin hemmamiljö och få matcherfarenhet med Helsingborgs IF, säger FC Bayerns sportdirektör Hasan Salihamidzic i ett pressmeddelande.

Alex Timossi gjorde tävlingsdebut för Helsingborgs a-lag den 18 februari i år och har sedan dess spelat 18 tävlingsmatcher och gjort två mål.

Nu har HIF och Bayern München kommit överens om en framtida övergång för stortalangen. Timossi kommer ansluta till klubben den 1 juli 2019, skriver Bayern på sin hemsida.

”Fantastisk möjlighet”

– Det är en fantastisk möjlighet för en ung och talangfull spelare som Alex att kunna fortsätta utvecklas och växa som spelare i det nyetablerade samarbetet mellan HIF och FC Bayern, säger HIF:s klubbdirektör Mats-Ola Schulze i ett pressmeddelande från superettanlaget.

Timossi har spelat i P16-landslaget det senaste året och kommer under säsongsupphåll och skollov få möjligheten att träna med FC Bayern.

– Intill dess att Alex blir FC Bayerns spelare kommer han att fortsätta utvecklas i sin hemmamiljö och få matcherfarenhet med Helsingborgs IF, säger FC Bayerns sportdirektör Hasan Salihamidzic.