”Zlatan gick förbi mig och log”

Mötet som hade kunnat förändra allt

avPatrik Brenning

Foto: Jon Super / TT / NTB Scanpix

Zlatan Ibrahimovic är sedan på onsdagen tillbaka i träning på Manchester Uniteds träningsanläggning.

Samtidigt väcker en annan Zlatan-historia nu uppmärksamhet i England.

Den om svensken och Sunderland.

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i träning på Manchester Uniteds träningsanläggning Carrington. Det finns fortfarande inga säkra uppgifter om när anfallaren kan spela igen men efter att ha genomfört en stor del av rehabiliteringen efter sin knäskada på egen hand fotograferades den 36-årige svensken på onsdagen återigen på väg in till anläggningen i Manchester.

Men det är andra Zlatan-skriverier som väcker störst uppmärksamhet i England.

”Försökte och försökte”

Gamle stortränaren Peter Reid släpper i dagarna sin självbiografi och där bekräftar nu den 61-årige tränaren att Sunderland jobbade intensivt för att hämta Zlatan Ibrahimovic till Premier League redan 2001.

– Jag gillade hans fysik och hans fötter. Jag försökte och försökte när han var i Malmö men han gick till Ajax. Vi spelade på Roker Park då och det fanns inte en chans, jag hade inte den attraktionskraft som krävdes för att locka honom, säger Peter Redin till Daily Mail.

”Zlatan gick förbi och log”

Foto: APICHART WEERAWONG / TT / NTB Scanpix

Ett år senare, när Zlatan placerats på bänken i Ajax, trodde dock Reid att han till sist faktiskt hade chansen att locka Ibrahimovic till England.

– När han väl var i Ajax hade vi flyttat till Stadium of Light så jag åkte över och hade ett möte. Jag trodde att jag hade chansen då, men nej. Vi erbjöd sex miljoner pund vilket var okej då men de ville ha mer. Jag såg bara Zlatan gå förbi och han log, men vi fick aldrig chansen att tala med varandra.

Zlatan stannade i Ajax där han till sist lyckades slå sig in i laget samtidigt som Sunderland istället värvade norrmannen Tore André Flo från Rangers.

ARTIKELN HANDLAR OM