Tre pristagare hos mästarna: ”Jag är jättestolt”

Tolv mål, fem assist och, framförallt, ett SM-guld.

Det övertalade Sportbladets jury att rösta fram Pauline Hammarlund till priset som årets anfallare i damallsvenskan.

– Jag är jättestolt, säger Hammarlund när hon, som en av tre Göteborgspristagare under aftonen, överraskas med prisdiplomet.

Det var en överraskad Pauline Hammarlund som live under Damallsvenskans bästa-galan fick ta emot sitt pris i hemmet i Göteborg.

Inte bara en överraskad anfallare utan också en väldigt stolt sådan.

– Nej, det här trodde jag faktiskt inte. Jag var jättestolt över att bara vara nominerad. Massa fantastiska spelare, inte minst forwards, i den här ligan. Jag är jättestolt, säger Hammarlund när hon fick ta emot segerdiplomet.

”Bara milda symptom”

Hammarlund var inte med resten av laget på Valhalla, där guldlaget hade samlats för att titta på söndagens prisgala.

Detta på grund av förkylningssymptom.

– Det får bli med sambon, hunden och dricka lite pepsi och fira det här, säger Hammarlund om det stundande prisfirandet.

Det stundande landslagsuppehållet? Det är inte Hammarlund så orolig för.

– Nej, jag mår bra. Bara milda symptom så det är ingen fara. Jag ska testas imorgon. Man tar ju det säkra före det osäkra men vi får hoppas att det är lugnt.

Flera Göteborgspris

Hammarlund var långt i från den enda spelaren från Göteborgs guldlag som prisades på galan.

Natalia Kuikka vann priset som årets back, till exempel.

– Jag har gjort allt för att vara den bästa jag kan vara för mina lagkamrater. Det känns kul att få ett kvitto på det. Det känns overkligt, säger Natalia Kuikka när hon överraskas med priset.

Och visst skulle också sista utposten Jennifer Falk, som guldmålades av Sportbladet efter guldet säkrats, vinna ett pris med.

– Vi har haft ett så jättebra samarbete med laget i år. Och det har varit lätt att spela med laget. Jag tror att det är det som gjort det, säger årets målvakt.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.