Herrlandslaget i fotboll

Larsson om Zlatan: ”Förhoppningsvis kommer han tillbaka”

Av: 

Makoto Asahara

Ibrahimovic och Larsson tillsammans i landslaget 2016.
Ibrahimovic och Larsson tillsammans i landslaget 2016.

FOTBOLL

En intervju och en efterföljande Milanoresa från förbundskapten Janne Andersson har öppnat en dörr för Zlatan Ibrahimovics återkomst till svenska landslaget.

Nu tror Sebastian Larsson att det faktiskt kan hända.

– Skulle jag gissa nu så skulle jag säga ja. Men jag vet ju inget mer än det man ser i media, säger AIK-mittfältaren.

Det råder ingen tvekan om att en landslagscomeback för Zlatan Ibrahimovic, 39, aldrig känts mer aktuell än nu.

När Zlatan, efter att ha tagit emot sin tolfte guldboll, konstaterade att ”han saknade landslaget” så satte sig Janne Andersson på ett flyg till Milano för att ta det där beryktade samtalet med Milanstjärnan.

Landslagskollegan Sebastian Larsson börjar i alla fall tro att en comeback skulle kunna vara aktuell.

– Onekligen ser det ju mycket ljusare ut nu än det egentligen gjort hela tiden. Det har både Janne och Zlatan varit tydliga med. Janne har sagt att Zlatan måste vilja. Och det har han väl inte gjort fram tills nu, säger Larsson om Ibrahimovics potentiella återkomst.

”De bästa spelarna ska spela i landslaget”

En återkomst som Sebastian Larsson, en av de nuvarande landslagsspelarna som spelat tillsammans med Zlatan i blågult, skulle välkomna.

– En guldbollenvinnare och den formen han är i... Förhoppningsvis kommer han tillbaka och bidrar till att vi blir ett bättre och starkare landslag. Man har ju fått frågan under åren och nu är det väl första gången det är aktuellt. Onekligen verkar han känna suget och det är ju nummer ett. Vi ser alla vad han presterar och de bästa spelarna ska spela i landslaget, säger Larsson.

– Tittar du på kvalitet behöver du inte diskutera det. Men du måste ju ha viljan att vara där och vara med. Som det verkar nu så har han ju det.

Hur reagerar man som spelare på nyheten? Har du dragit ett extra sms till Zlatan?

– Nej, inte jag i varje fall. Du får fråga de andra.

Besvikelse på Friends

AIK-mittfältaren tror inte heller att gruppdynamiken skulle rubbas nämnvärt vid en eventuell återkomst för Milanstjärnan.

– Den ständiga frågan skulle jag säga är mest utanför truppen. De bästa spelarna som är tillgängliga vill man ha med. Tror inte det är några som helst problem. Jag tror snarare folk ser fram emot det.

Desto mer dyster var Sebastian Larsson över det som precis inträffat innan han mötte den samlade presskåren på Friends arena. Nämligen en 0–1-förlust mot Kalmar FF i säsongens sista hemmamatch efter en svag insats.

– Besvikelse, så klart. Det är inte så mycket mer att säga än så. Det känns som vi har stor koll på matchen men samtidigt slarvar vi för mycket i dag. Ger bort bollen i enkla lägen och får inte trycket vi vill få och borde klara av, säger Larsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Expertpanelen om Zlatan: ”Nu kan Sverige vinna hela jävla skiten”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Zlatan Ibrahimovic

Sebastian Larsson

Janne Andersson

AIK Fotboll

Allsvenskan i fotboll